Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Castell
Pollença
Platja d'arena
Cala Castell

Cala Castell està a 12,8 quilòmetres de Pollença, entre els trencadissos penya-segats agrestos de Punta Galera i els penya-segats rasos de Punta Topina.
El seu nom fa referència a Castell del Rei, castell roquer d’origen sarraí (segle XIII), que vigilava aquest litoral des de l’alt de les Serra de Ternelles (476 metres), des d’on es gaudeixen de colpidores vistes panoràmiques del nord de Mallorca i fins i tot de l’illa de Menorca.

Aquesta bella platja salvatge s’origina al final d’un barranc, dividint-se en dues cales, el substrat del qual està format per cants rodons, graves, arena i restes d’alga posidònia.
Les seves condicions marines i subaquàtiques són aptes per fondejar una embarcació, la seguretat de la qual es redueix quan bufa vent del nord. La profunditat sobre un fons de roca i alga oscil·la entre sis metres a 200 metres de la costa i tres metres a un hectòmetre de la vorera.

L’accés per carretera és senzill fins a Cala Barques. Aquí s’inicia una excursió a peu, senyalitzada i vorejant la mar, a través de Pas des Pescadors, que condueix a aquest entorn natural privilegiat. Una altra possibilitat seria arribar-hi amb el vehicle particular fins a la possessió de Ternelles per prendre el sender, en bones condicions, que condueix fins a Cala Castell després de cobrir 10 quilòmetres caminat. Hi ha l’opció d’arribar-hi de manera motoritzada fins al talús, sempre i que obtengui el permís especial que aixeca el pas restringit per aquesta finca.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que s’hi registri una afluència baixa de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters