Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Son Real
Santa Margalida
Platja d'arena
Son Real

Són Real està a 12 quilòmetres de Can Picafort. El seu nom prové del torrent homònim que desemboca al seu litoral. El Parlament de les Illes Balears la va declarar l’any 1991 Àrea Natural d’Especial Interès per la seva diversitat en flora i fauna.

Aquesta franja litoral protegida de dos quilòmetres d’amplada per cinc de longitud, està formada per dunes fixades per una espessa vegetació. Té dos aiguamolls als deltes dels torrents de Son Real i Son Bauló, hàbitat d’aus migratòries, insectes i amfibis. Abunden els jaciments arqueològics. I la seva costa la componen roques i arena, sent molt plana, el que possibilita un talús apte per al bany.

Aquesta platja es caracteritza per ser verge i tranquil·la, per tenir grans dimensions i per disposar d’arena fina i nacrada, tacada a la seva vorera per l’acumulació de restes d’alga posidònia. Aquests amuntegaments d’alga poden assolir diversos metres d’altura. Les seves mides varien notòriament durant l’hivern, segons la força de l’aigua de Torrent de Son Real.

Les condicions subaquàtiques són aptes per al calat d’embarcacions, sobre un fons de roca i arena, a una profunditat de quatre a 150 metres de la vora. En les seves immediateses s’hi troba Club Nàutic Serra Nova.

L’accés per carretera és senzill fins a Son Serra de Marina. Des d’allà es divisarà, a l’esquerra, una pista rectilínia que condueix fins aquest arenal que registra una afluència baixa de banyistes locals. També es pot arribar-hi a peu (200 metres), aparcant i partint des del port esportiu.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Can Picafort
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Santa Margalida

El terme municipal de Santa Margalida s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu nom es deu a l’adoració a l’esmentada santedat. Des de l’any 1243 es té constància de l’existència de l’església hagiotoponímica.

El seu paisatge es caracteritza per ser pla, trencat pels barrancs dels torrents i tenir turons d’altitud escassa (sa Teulada, 116 metres). La zona interior ocupa la major part de la superfície d’aquest municipi (terres de cultiu de secà i bosc), mentre que la costa suposa dos quilòmetres terra endins de sistema dunar i uns altres nou de longitudinals de litoral. El valor ecològic que tanca la zona compresa entre Son Real i Son Serra (1.114 hectàrees) va motivar que el Parlament de les Illes Balears declarés l’any 1991 aquest sector Àrea Natural d’Especial Interès.

Aquest municipi concentra el major nombre de jaciments arqueològics de Mallorca per quilòmetre quadrat (153), demostrant una forta presència humana durant la prehistòria, mentre que molts margaliders van emigrar durant el segle XIX cap a Amèrica i Algèria. A partir dels anys setanta de la següent centúria, el sector terciari (serveis, turisme i construcció) passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla l’agricultura, la ramaderia i la crisi.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Necròpoli de Son Real (monument històric nacional des de 1964), el sepulcre dolmènic de Son Bauló, Illot des Porros, Església de Santa Margalida, Casal de Santa Eulària, la possessió de Son Serra, Pou d’Hero.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  250 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters