Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Serralot
Es Serralot
Santa Margalida
Platja de grava
Cala Serralot també coneguda com Es Serralot

Cala Serralot o es Serralot està a tretze quilòmetres de Santa Margalida, situada entre es Fons de Son Real i Punta Llarga de Son Real.

Aquest racó costaner s’hi caracteritza per una costa baixa, d’escassa profunditat, rocosa, retallada i escassament poblada. El sistema dunar (Àrea Natural d’Especial Interès Dunes de Son Real, zona de 1.114 hectàrees; franja costanera de dos quilòmetres d’ample per cinc de longitud, que també inclou els aiguamoll dels torrents de Son Real i Son Bauló; protegida pel Parlament de les Illes Balears des de l’any 1991), així com una pineda frondosa i verge d’urbanitzacions (Pinar des Revellar) s’expandeixen per la part posterior d’aquest racó costaner.

Es Serralot s’hi troba a mig camí de dos arenals verges, els veïns Platja des Dolç i s’Arenal d’en Casat, així com del promontori Punta des Patró que realitza la funció d’escullera natural d’aquesta última platja. D’aquesta manera, es pot dur a terme excursions curtes a peu per visitar aquests paratges bells i al santuari prehistòric de Punta des Patró, el qual posseeix l’únic vestigi constructiu mallorquí que s’assembla a les famoses taules de Menorca i on s’hi van celebrar sacrificis d’animals.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions i apropar-se massa amb mar i vent cap a terra, ja que a prop de la vorera es registra molt poca profunditat i s’estenen algunes lloses de pedra. La instal·lació marítima més propera és Port Esportiu de Can Picafort.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Can Picafort
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Santa Margalida

El terme municipal de Santa Margalida s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu nom es deu a l’adoració a l’esmentada santedat. Des de l’any 1243 es té constància de l’existència de l’església hagiotoponímica.

El seu paisatge es caracteritza per ser pla, trencat pels barrancs dels torrents i tenir turons d’altitud escassa (sa Teulada, 116 metres). La zona interior ocupa la major part de la superfície d’aquest municipi (terres de cultiu de secà i bosc), mentre que la costa suposa dos quilòmetres terra endins de sistema dunar i uns altres nou de longitudinals de litoral. El valor ecològic que tanca la zona compresa entre Son Real i Son Serra (1.114 hectàrees) va motivar que el Parlament de les Illes Balears declarés l’any 1991 aquest sector Àrea Natural d’Especial Interès.

Aquest municipi concentra el major nombre de jaciments arqueològics de Mallorca per quilòmetre quadrat (153), demostrant una forta presència humana durant la prehistòria, mentre que molts margaliders van emigrar durant el segle XIX cap a Amèrica i Algèria. A partir dels anys setanta de la següent centúria, el sector terciari (serveis, turisme i construcció) passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla l’agricultura, la ramaderia i la crisi.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Necròpoli de Son Real (monument històric nacional des de 1964), el sepulcre dolmènic de Son Bauló, Illot des Porros, Església de Santa Margalida, Casal de Santa Eulària, la possessió de Son Serra, Pou d’Hero.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  200 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters