Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal d'es Casat
S'Arenal d'en Casat, Ses Assussenes
Santa Margalida
Platja d'arena
S'Arenal d'es Casat també coneguda com S'Arenal d'en Casat, Ses Assussenes

S’Arenal d’en Casat o ses Assutzenes està a dos quilòmetres de Can Picafort, entre Punta Llarga de Son Real i Punta des Patró, formant part d’Àrea Natural d’Especial Interès de Son Real. Rep el nom de ses Assussenes per la presència de lliris blancs de marines als seus voltants.

Aquest arenal verge quilomètric el tanca un sistema dunar fixat per l’extensa pineda de Son Real, savines i garriga, mentre que les arrels dels matolls sobresurten entre la sorra blanca i fina. Abunden les restes arqueològiques (Necròpoli de Son Real i la d’Illa des Porros).

L’escassa inclinació el converteix en apte per al bany, encara que a la vorera s’hi trobarà una barreja d’arena amb alga posidònia. Les condicions per a l’ancoratge d’embarcacions són òptimes. Registra una profunditat de 2,3 metres a un hectòmetre i mig del litoral. A una milla marítima s’hi troba Port Esportiu Can Picafort.

L’accés per carretera és complicat. Els conductors més intrèpids deterioren aquest paradís per arribar en tot terreny des de la veïna Platja d’es Dolç o per algun camí del pinar de Son Real. Els visitants civilitzats opten per arribar-hi a peu des de Son Bauló, gaudint d’un passeig d’’un quilòmetre i mig, passant per na Patana. També es pot arribar-hi caminant des de les cases de la possessió de Son Real, a través d’un camí que parteix de la carretera Alcúdia-Artà. Per aquesta raó, l’afluència de banyistes locals i turistes sol ser-hi baixa.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Can Picafort
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Santa Margalida

El terme municipal de Santa Margalida s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu nom es deu a l’adoració a l’esmentada santedat. Des de l’any 1243 es té constància de l’existència de l’església hagiotoponímica.

El seu paisatge es caracteritza per ser pla, trencat pels barrancs dels torrents i tenir turons d’altitud escassa (sa Teulada, 116 metres). La zona interior ocupa la major part de la superfície d’aquest municipi (terres de cultiu de secà i bosc), mentre que la costa suposa dos quilòmetres terra endins de sistema dunar i uns altres nou de longitudinals de litoral. El valor ecològic que tanca la zona compresa entre Son Real i Son Serra (1.114 hectàrees) va motivar que el Parlament de les Illes Balears declarés l’any 1991 aquest sector Àrea Natural d’Especial Interès.

Aquest municipi concentra el major nombre de jaciments arqueològics de Mallorca per quilòmetre quadrat (153), demostrant una forta presència humana durant la prehistòria, mentre que molts margaliders van emigrar durant el segle XIX cap a Amèrica i Algèria. A partir dels anys setanta de la següent centúria, el sector terciari (serveis, turisme i construcció) passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla l’agricultura, la ramaderia i la crisi.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Necròpoli de Son Real (monument històric nacional des de 1964), el sepulcre dolmènic de Son Bauló, Illot des Porros, Església de Santa Margalida, Casal de Santa Eulària, la possessió de Son Serra, Pou d’Hero.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters