Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Na Patana
Punta de na Patana
Santa Margalida
Platja d'arena
Na Patana també coneguda com Punta de na Patana

Na Patana o Punta de na Patana està a 14 quilòmetres de Santa Margalida, entre Punta des Fenicis, ses Pedreres i Arenal de ses Assutzenes.

Aquest racó petit i aquest sortint triangular costaner es caracteritzen per ser plataformes de calcàries, així com per posseir una costa baixa, rocosa, retallada, escassament poblada i de profunditat escassa. El sistema dunar (Àrea Natural d’Especial Interès Dunes de Son Real: zona de 1.114 hectàrees -franja costanera de dos quilòmetres d’ample per cinc de longitud, que també inclou els aiguamolls dels torrents de Son Real i Son Bauló-, protegida pel Parlament de les Illes Balears des de l’any 1991), així com un pinar frondosa i verge d’urbanitzacions (Pinar des Revellar) s’expandeixen per la part posterior d’aquest racó costaner.

Des de Punta de na Pantana es pot realitzar una curta excursió a peu per visitar la necròpoli de Punta des Fenicis (datada a partir del segle VIII a.C.), única en el seu gènere, formada per un centenar de tombes aristocràtiques, algunes amb forma de talaiots i navetes en miniatura. També es pot optar per visitar les restes de la bateria de Son Bauló (segle XVIII), localitzada a la punta occidental que tanca Arenal de ses Assutzenes.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions i apropar-se massa amb mar i vent cap a terra, ja que a prop de la vorera es registra molt poca profunditat i s’estenen algunes lloses de pedra. La instal·lació marítima més propera és Port Esportiu de Can Picafort.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Can Picafort
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Santa Margalida

El terme municipal de Santa Margalida s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu nom es deu a l’adoració a l’esmentada santedat. Des de l’any 1243 es té constància de l’existència de l’església hagiotoponímica.

El seu paisatge es caracteritza per ser pla, trencat pels barrancs dels torrents i tenir turons d’altitud escassa (sa Teulada, 116 metres). La zona interior ocupa la major part de la superfície d’aquest municipi (terres de cultiu de secà i bosc), mentre que la costa suposa dos quilòmetres terra endins de sistema dunar i uns altres nou de longitudinals de litoral. El valor ecològic que tanca la zona compresa entre Son Real i Son Serra (1.114 hectàrees) va motivar que el Parlament de les Illes Balears declarés l’any 1991 aquest sector Àrea Natural d’Especial Interès.

Aquest municipi concentra el major nombre de jaciments arqueològics de Mallorca per quilòmetre quadrat (153), demostrant una forta presència humana durant la prehistòria, mentre que molts margaliders van emigrar durant el segle XIX cap a Amèrica i Algèria. A partir dels anys setanta de la següent centúria, el sector terciari (serveis, turisme i construcció) passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla l’agricultura, la ramaderia i la crisi.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Necròpoli de Son Real (monument històric nacional des de 1964), el sepulcre dolmènic de Son Bauló, Illot des Porros, Església de Santa Margalida, Casal de Santa Eulària, la possessió de Son Serra, Pou d’Hero.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  8 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters