Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Son Bauló
Santa Margalida
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Son Bauló

Son Bauló està a nou quilòmetres de Santa Margalida. Dóna nom a una platja, un torrent, una urbanització i a l’únic sepulcre megalític trobat a Mallorca (1.700 a.C.), així com forma part d’Àrea Natural d’Especial Interès de Son Real.

Aquest arenal urbà de gra fi i de dimensions escasses està flanquejat en el seu marge esquerre per un penya-segat de altura mitjana, mentre que en el costat contrari s’hi troba la desembocadura del torrent homònim, que forma un aiguamoll on habiten aus migratòries, insectes i amfibis. Als seus voltants es divisen hotels.

Aquesta disposició lateral també influeix en les condicions subaquàtiques. Els sediments sorrencs del delta s’introdueixen centenars de metres mar endins, el penya-segat forma un baix de roques i la platja està exposada als vents del nord, nord-est i est.
Aquesta morfologia provoca que el navegant hagi de tenir en compte totes aquestes indicacions a l’hora de realitzar la maniobra de calat de la seva embarcació, sobre un fons d’arena i alga, situat a uns cinc metres de profunditat a mig quilòmetre de la vora. A una mitja milla marítima s’hi troba Port Esportiu Can Picafort.

L’accés per carretera és senzill tant si el conductor opta per anar per Artà o per Can Picafort. Per les rodalies es podrà estacionar el vehicle particular gratuïtament i l’autobús s’atura a dos hectòmetres de la platja.

El caràcter residencial, turístic i la fàcil accessibilitat expliquen que Platja de Son Bauló registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Can Picafort
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Dutxes
 • Lavabos
 • Servei de Socors
 • Paperera
Informació sobre el municipi Santa Margalida

El terme municipal de Santa Margalida s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu nom es deu a l’adoració a l’esmentada santedat. Des de l’any 1243 es té constància de l’existència de l’església hagiotoponímica.

El seu paisatge es caracteritza per ser pla, trencat pels barrancs dels torrents i tenir turons d’altitud escassa (sa Teulada, 116 metres). La zona interior ocupa la major part de la superfície d’aquest municipi (terres de cultiu de secà i bosc), mentre que la costa suposa dos quilòmetres terra endins de sistema dunar i uns altres nou de longitudinals de litoral. El valor ecològic que tanca la zona compresa entre Son Real i Son Serra (1.114 hectàrees) va motivar que el Parlament de les Illes Balears declarés l’any 1991 aquest sector Àrea Natural d’Especial Interès.

Aquest municipi concentra el major nombre de jaciments arqueològics de Mallorca per quilòmetre quadrat (153), demostrant una forta presència humana durant la prehistòria, mentre que molts margaliders van emigrar durant el segle XIX cap a Amèrica i Algèria. A partir dels anys setanta de la següent centúria, el sector terciari (serveis, turisme i construcció) passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla l’agricultura, la ramaderia i la crisi.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Necròpoli de Son Real (monument històric nacional des de 1964), el sepulcre dolmènic de Son Bauló, Illot des Porros, Església de Santa Margalida, Casal de Santa Eulària, la possessió de Son Serra, Pou d’Hero.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  160 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters