Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Can Picafort
Santa Margalida
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Can Picafort

Can Picafort està a nou quilòmetres de Santa Margalida. És el nucli turístic, residencial i urbà per excel·lència del seu municipi, un del més antics de la badia d’Alcúdia, incloent el port esportiu homònim i el càmping Platja Blava, que al costat del de Colònia de Sant Pere són els únics existents a Mallorca. En contraposició, s’hi troba envoltat per àrees verges de les dunes de Son Real, Parc Natural de s’Albufera i la Platja d’es Comú.

Aquest freqüentat i quilomètric arenal de gra fi i torrat està custodiat en el seu marge dret per les instal·lacions portuàries i en el seu costat esquerre per les tranquil·les platges de Casetes des Capellans i es Comú. L’escriptora Concha Alós va ambientar la seva novel·la Las hogueras, guanyadora del Premi Planeta de l’any 1964, en el Can Picafort tranquil de finals dels anys cinquanta del segle XX.

Els navegants han de saber que l’entrada a Club Esportiu Can Picafort necessita la perícia del patró, ja que un cop doblada l’escullera, i a 150 metres d’aquest parament, existeix un baix, conegut com Escull de Can Barret, i senyalitzat amb una boia, que s’ha de salvar per evitar qualsevol accident.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular s’haurà d’estacionar pels carrers propers a aquesta platja, mentre que la parada d’autobús més pròxima s’hi troba a 100 metres.

Les característiques descrites expliquen que s’hi registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Can Picafort
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Escars
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Santa Margalida

El terme municipal de Santa Margalida s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu nom es deu a l’adoració a l’esmentada santedat. Des de l’any 1243 es té constància de l’existència de l’església hagiotoponímica.

El seu paisatge es caracteritza per ser pla, trencat pels barrancs dels torrents i tenir turons d’altitud escassa (sa Teulada, 116 metres). La zona interior ocupa la major part de la superfície d’aquest municipi (terres de cultiu de secà i bosc), mentre que la costa suposa dos quilòmetres terra endins de sistema dunar i uns altres nou de longitudinals de litoral. El valor ecològic que tanca la zona compresa entre Son Real i Son Serra (1.114 hectàrees) va motivar que el Parlament de les Illes Balears declarés l’any 1991 aquest sector Àrea Natural d’Especial Interès.

Aquest municipi concentra el major nombre de jaciments arqueològics de Mallorca per quilòmetre quadrat (153), demostrant una forta presència humana durant la prehistòria, mentre que molts margaliders van emigrar durant el segle XIX cap a Amèrica i Algèria. A partir dels anys setanta de la següent centúria, el sector terciari (serveis, turisme i construcció) passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla l’agricultura, la ramaderia i la crisi.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Necròpoli de Son Real (monument històric nacional des de 1964), el sepulcre dolmènic de Son Bauló, Illot des Porros, Església de Santa Margalida, Casal de Santa Eulària, la possessió de Son Serra, Pou d’Hero.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters