Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Muro - Es Comú
Muro
Bandera blava
Platja d'arena
Platja de Muro - Es Comú

Platja de Muro - es Comú està a un quilòmetre de Can Picafort i a 10,5 de Muro, situada entre Casetes des Capellans, on comença aquesta immensa platja i el municipi de Mur, i Platja des Braç, en la qual es concentra el nucli turístic.

Aquest arenal de dimensions quilomètriques és una de les platges més verges i més ben conservades de la badia d’Alcúdia, així com de propietat comunal. Es caracteritza per posseir una arena de gra fi i opalí, estar poblat per boscos de ginebrers, cas excepcional a Illes Balears, i pins que fixen un sistema dunar únic a l’arxipèlag, que s’estén centenars de metres terra endins fins xocar amb la carretera i on subsisteixen una multitud de senders d’accés i sortida d’aquesta platja.

La zona denominada es Comú de Muro és Àrea Natural d’Especial Interès, inclosa dins de Parc Natural de s’Albufera, amb una àrea recreativa en el seu interior.

Les seves aigües són transparents, d’onatge moderat a tranquil, de fina sorra i de color daurat, ideal per a tot tipus d’usuari.

El seu accés és difícil, tant a peu com en vehicle, ja que la zona de pinar s’hi troba tancada al trànsit rodat, excepte per ambdós extrems en els quals hi ha carrers. A prop s’hi troben les maresmes de Parc Natural de s’Albufera, on es poden observar diferents tipus d’aus i altres espècies d’animals.

També es pot optar per arribar-hi amb autobús, la parada del qual es localitza a un centenar de metres d’aquest arenal.

Amb aquestes característiques paradisíaques, Platja de Muro - es Comú només registra una afluència baixa de banyistes locals, sobretot famílies.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Muro
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Muro

El terme municipal de Muro, etimològicament prové del terme llatí mossàrab Murus -significa mur-, i es localitza al nord-est de Mallorca. El rei Jaume II va potenciar l’any 1330 la concentració d’habitants en aquesta localitat.

El seu paisatge pla (Turons de Son Jeroni, 129 metres d’altura) es compon de costa, aiguamoll, l’Albufera Gran, així com terres de cultiu de regadiu i secà, regades per Torrent de Muro o Vinagrella. Cañedo, chamiza, orquídia de prat, lliris de platja, card marí, enebrina, pins, entre d’altres, poblen aquest territori.

L’Albufera Gran (2.584 hectàrees i 32 quilòmetres de perímetre) té un gran valor ecològic (230 espècies d’aus), de subsistència (caça i pesca) i històric (el port romà de Pol·lentia s’hi trobava dins Estany dels Ponts). L’any 1988 es va convertir en el primer parc natural declarat oficialment pel Govern de les Illes Balears.

Muro i sa Pobla constitueixen les localitats mallorquines agrícoles per excel·lència, encara que el turisme s’ha convertit en el motor econòmic del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant a les predominants activitats de l’agricultura i l’extracció de pedra gres.

La seva riquesa cultural es coneixerà recorrent els seus 48 jaciments arqueològics. Cal destacar la visita de Ca na Cotxera (recinte talaiòtic), Església parroquial de Sant Joan Baptista, Esglesieta de la Sang, Convent de Santa Anna, on es conserva l’únic petit òrgan processional de Mallorca, Pont de Morell, Possessió de Son Perera Vell i Plaça de Toros, excavada a una antiga pedrera de marès.
El municipi té un total de 4 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1487 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters