Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Muro -Sector I
Muro
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Muro -Sector I

Platja de Muro - Sector I està a tres quilòmetres del centre de Port d’Alcúdia, i a 15 km del centre de Muro, entre l’escullera de s’Oberta del Parc Natural de s’Albufera (es pot visitar, sent l’entrada gratuïta) i frontera imaginària amb Platja d’Alcúdia, de la qual és una prolongació. Cal aclarir que genèricament Platja de Muro es refereix als 5,2 quilòmetres de costa que formen part del municipi homònim.

Aquesta platja està encatifada per una arena finíssima i registra una profunditat escassa per a la tranquil·litat dels pares i dels turistes que massivament ocupen aquest talús. Es necessita caminar bastants de metres fins que es deixa de fer peu. A la seva esquena s’estén una sistema dunar i una gran xarxa de senders, esquitxats per l’aparició de pineda i boscos de ginebrers, així com la proliferació d’urbanitzacions i allotjaments hotelers, destacant la seva oferta hotelera de qualitat i un turisme de categoria, principalment familiar.

Els fons sorrencs extensos, la gairebé inexistència de pendent, la presència de baixos i ser un arenal obert als vents del primer quadrant alerten de la possibilitat d’embarrancar, havent de mantenir el navegant la seva embarcació allunyada de la vorera.

Les seves aigües són transparents, d’onatge moderat a tranquil, l’arena és fina i de color daurat, ideal per a tot tipus d’usuari.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta entre els carrers que condueixen fins aquesta platja. També s’hi pot arribar amb autobús, la parada del qual s’hi troba a un centenar de metres d’aquest areny.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Muro
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Muro

El terme municipal de Muro, etimològicament prové del terme llatí mossàrab Murus -significa mur-, i es localitza al nord-est de Mallorca. El rei Jaume II va potenciar l’any 1330 la concentració d’habitants en aquesta localitat.

El seu paisatge pla (Turons de Son Jeroni, 129 metres d’altura) es compon de costa, aiguamoll, l’Albufera Gran, així com terres de cultiu de regadiu i secà, regades per Torrent de Muro o Vinagrella. Cañedo, chamiza, orquídia de prat, lliris de platja, card marí, enebrina, pins, entre d’altres, poblen aquest territori.

L’Albufera Gran (2.584 hectàrees i 32 quilòmetres de perímetre) té un gran valor ecològic (230 espècies d’aus), de subsistència (caça i pesca) i històric (el port romà de Pol·lentia s’hi trobava dins Estany dels Ponts). L’any 1988 es va convertir en el primer parc natural declarat oficialment pel Govern de les Illes Balears.

Muro i sa Pobla constitueixen les localitats mallorquines agrícoles per excel·lència, encara que el turisme s’ha convertit en el motor econòmic del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant a les predominants activitats de l’agricultura i l’extracció de pedra gres.

La seva riquesa cultural es coneixerà recorrent els seus 48 jaciments arqueològics. Cal destacar la visita de Ca na Cotxera (recinte talaiòtic), Església parroquial de Sant Joan Baptista, Esglesieta de la Sang, Convent de Santa Anna, on es conserva l’únic petit òrgan processional de Mallorca, Pont de Morell, Possessió de Son Perera Vell i Plaça de Toros, excavada a una antiga pedrera de marès.
El municipi té un total de 4 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1615 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  34 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters