Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'Alcúdia
Alcúdia
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja d'Alcúdia

Platja d’Alcúdia està a tres quilòmetres del centre urbà del municipi que la nomena, entre Platja de Muro, pel sud, i Xara, pel nord, una platgeta situada al costat del port esportiu Alcudiamar. Comprèn el tram de la badia d’Alcúdia situat al costat de les urbanitzacions Lago Esperança i Platges d’Alcúdia. S’han de visitar les ruïnes i el teatre romà de Pollentia (“poder” en llatí), ciutat fundada el segle II abans de Crist.

Aquest arenal quilomètric és de gra fi, té molt poc desnivell i al llarg del seu litoral es veuran esculleres per a l’embarcament dels passatgers de les vaixells per a turistes, així com nombrosos canals provinents dels diferents llacs que poblen la segona línia marítima. No obstant això, Platja d’Alcúdia també és coneguda com Ciutat dels llacs. Els fons d’algues fan d’aquesta costa un lloc dolent per fondejar una embarcació.
Com es podrà deduir d’aquestes descripcions geogràfiques i morfològiques, aquesta platja immensa resulta ser uns dels majors nuclis residencials i turístics de Mallorca. Aquests complexos edilicis desenvolupen la seva activitat just a la vora de l’areny, la qual cosa suposa una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar als diversos aparcaments repartits per aquest gegantí literal o pels carrers propers a aquesta platja. També es pot optar per arribar-hi amb autobús, la parada més pròxima del qual s’hi troba a mig hectòmetre de distància.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Escars
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Aparcament
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  3400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters