Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Alcanada
Platja de l'Alcanada
Alcúdia
Accés minusvàlids
Platja de còdols
Alcanada també coneguda com Platja de l'Alcanada

Alcanada o Platja de l’Alcanada està a 3,5 quilòmetres de Port d’Alcúdia, localitzada a la península de Cap des Pinar i protegida per Puig de sa Madona (151 metres d’altitud). Davant la seva costa es divisa Illa d’Alcanada que allotja un far, es pot arribar-hi a peu o nedant, ja que l’aigua assoleix una altura d’1,5 metres, i punt de llançament de motos nàutiques. Als voltants s’alça Torre Major, fortí defensiu del segle XVII per repel·lir els atacs corsaris.

Aquesta platja tranquil·la té sorra escassa i és abundant en còdols i algues. Pins enormes pròxims a la vorera tanquen aquestes roques. Aquesta incòmoda superfície de cap manera no actua de manera dissuasiva, ja que s’hi registra una afluència mitjana de famílies els caps de setmanes, així com turistes. També és habitual que s’acampi per les rodalies, encara que pesi prohibició sobre aquesta activitat.

La zona d’Alcanada, oberta als vents del sud-est, sud i sud-oest, es presenta unes condicions excel·lents per fondejar una embarcació. El navegant hi trobarà un fons de fina arena, encara que s’haurà de mantenir alerta, ja que en el costat est de Platja de l’Alcanada existeixen uns baixos, per la qual cosa es recomana que es cali en el centre d’aquesta porció de litoral. A 1,8 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Port d’Alcúdia.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària, que conduirà al visitant fins un gran aparcament gratuït al costat de la platja, on es podrà estacionar el vehicle particular.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
 • Aparcament
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  700 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters