Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Coll Baix
Alcúdia
Platja de còdols
Coll Baix

Coll Baix està a set quilòmetres d’Alcúdia, sent l’únic platja municipal verge i pública.
Aquesta platja de graves i arena gruixuda de color plom s’entreveu algun card i lliri de mar. És un entrant de mar ampli i rectilini que finalitza en una platja espectacular, flanquejada per uns impressionants penya-segats rocosos en vessant i tancada per un terraplè d’altura considerable, els ensorraments del qual originen aquest arenal. Aquest entorn està custodiat a 445 metres d’altura per una torre defensiva del segle XVI, sa Talaia d’Alcúdia o de la Victòria, que domina les badies d’Alcúdia i Pollença.

L’ancoratge d’embarcacions s’ha de fer a certa distància de la seva vora, ja que es detecta una profunditat escassa de la mar. Allunyats del litoral es registra un calat d’uns cinc metres, sobre un fons de roca i sorra. Aquesta platja és el primer refugi disponible entre Cap des Pinar i l’agrest Cap de Menorca. A 4,8 milles marítimes s’hi troba Port d’Alcúdia.

L’accés per carretera és senzill fins a Alcúdia. En aquesta localitat s’haurà d’aparcar el vehicle particular per iniciar una excursió complicada per camins i senders sense asfaltar, de 45 minuts de durada i cinc quilòmetres finals sobre pistes polsoses i a peu de precipici. Aquest costós trajecte val la pena fer-lo per gaudir del paisatge canviant i bonic, de terres de cultiu, bancals i pinedes a l’agressivitat del mar Mediterrani sobre Mallorca. Aquest fet explica que s’hi registri una afluència baixa de banyistes.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  220 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters