Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Illot
Alcúdia
Platja de còdols
S'Illot

S’Illot és a la península de la Victòria (1.010 hectàrees), el topònim de la qual prové de la verge venerada a l’ermita homònima (segle XIII), que es localitza al vessant de sa Talaia d’Alcúdia (445 metres d’altitud) i aquesta recull la seva denominació de la victòria l’any 1522 sobre els agermanats.

Aquesta platja està a cinc quilòmetres d’Alcúdia, separa les badies d’Alcúdia i Pollença, i rep el seu nom de l’illot que té aferrat al seu litoral de similar denominació.

Aquesta cala bella amb forma de dues mitges llunes té un talús de grava i còdols de color plom, amb pineda en la seva part posterior. El litoral pot unir-se amb l’illot gràcies als sediments que aporta una torrentera que desemboca en aquesta zona després d’un període de pluges copioses.

Aquest litoral és inapropiat per a l’ancoratge d’embarcacions, perquè la costa és molt baixa, encara que es registri una profunditat de quatre metres, a dos hectòmetres de la vora, sobre un fons de grava i roca. A una milla marina s’hi troba Marina de Gràcia "Cocodril".

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins a Alberg de la Victòria, que es va construir al costat d’aquesta cala. Aquí es podrà estacionar gratuïtament el vehicle particular al seu aparcament.

S’Illot s’ha convertit en una de les platges més freqüentades per famílies i turistes d’aquesta porció de costa com a resultat de la seva proximitat a la carretera.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  600 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters