Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Sant Pere
Alcúdia
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Sant Pere

Platja de Sant Pere està a 3,5 quilòmetres d’Alcúdia, situada entre Marina de Gràcia "Cocodril" i la urbanització es Mal Pas.

Aquesta platja i la de Sant Joan són els dos únics arenals en aquest tram alcudienc de litoral rocós. Els més joves practiquen el salt de trampolí a les diferents plataformes existents a les zones sense sorra, repartides entre el port esportiu i Punta de Manresa, on s’alça Castell de Manresa, que defensava la badia de Pollença i va ser venut el segle XIX per menys de 30 euros.

Aquest areny flanquejat per roques té un gra fi de color blanc i les diferents residències construïdes en primera línia han minvat el sistema dunar, encara que la vegetació circumdant, card o el pinar, continuen realitzant la seva funció de fixar aquest substrat.
Aquest litoral és inapropiat per a l’ancoratge d’embarcacions, perquè la costa és molt baixa. Unes boies situades a dos hectòmetres de la vora marquen una zona de bany i per sota aquesta àrea es registra una profunditat d’aproximàdament quatre metres. A 0,4 milles marines s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Marina de Gràcia "Cocodril".

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària cap a la urbanització Mal Pas que condueix fins a aquesta platja. Als voltants es podrà estacionar de manera gratuïta el vehicle particular.

Les característica descrites anteriorment han fet que s’hi converteixi en un dels trossos de costa preferits pels estiuejants dels nuclis residencials i turístics propers.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters