Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja des Morer Vermell
Alcúdia
Platja d'arena
Platja des Morer Vermell

Platja des Morer Vermell està a 1,5 quilòmetres d’Alcúdia. Aquesta proximitat permet la visita al recinte emmurallat (segle XIV) que embolica Alcúdia o al teatre romà (segle I) que
va tenir capacitat per a unes 2.000 persones.
Aquesta bella platja es caracteritza per la tranquil·litat que es pot gaudir tombat sobre la seva sorra fina i blanca o nedant en la seva aigua cristal·lina. El seu entorn ha patit l’impacte de la construcció sense grans excessos, encara que per les rodalies es detecten diversos hotels, així com una urbanització circumdant que adopta el mateix nom d’aquest areny. El marge dret continua intacte, mostrant les roques, el pinar i la virginitat d’aquesta àrea.

Les condicions subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge de petites embarcacions a curta distància de la vorera, existint un canal d’accés amb aquesta finalitat per aquesta tipologia de vaixells. La resta de navegants hi trobaran un talús amb una pendent inexistent, que dóna lloc a un fons rocós que a dos hectòmetres del litoral registra una profunditat de tan sols dos metres. A 0,4 milles marines s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port des Barcarets.

L’accés per carretera és senzill fins a la urbanització es Morer Vermell seguint la senyalització viària. Una vegada s’hi arribi en aquest nucli residencial, s’haurà d’agafar el camí cap a la dreta que condueix fins a l’aparcament gratuït que s’hi troba als voltants d’aquest arenal.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que es Morer Vermell registri una afluència baixa de banyistes locals i turistes.


Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Paperera
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  800 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters