Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja sa Marina
Alcúdia
Platja d'arena
Platja sa Marina

Platja sa Marina està a 1,4 quilòmetres d’Alcúdia i molt a prop de s’Albufereta de Pollença. Aquest aiguamoll té una extensió de 150 hectàrees (tres quilòmetres de longitud per un d’amplada), rica en avifauna autòctona i migratòria, així com fanguers i àrees de cultiu. La zona inundada és sota protecció municipal, mentre que la línia costanera (dunes i platges tirrenianes) està considerada zona urbana.

En aquest tranquil tram del litoral alcudienc es barreja les roques amb una arena de color cendra, producte de l’acumulació d’alga posidònia, la qual cosa provoca una desagradable olor. No obstant això, als seus voltants s’alça una urbanització de nom homònim i diversos establiments vacacionals.

Aquestes característiques morfològiques i ambientals fan que aquesta costa sigui poc freqüentada pels residents de les proximitats o els turistes, però es registren molts acampadors, encara que aquesta activitat aquesta prohibida. Tot i així, Platja sa Marina té un inexistent desnivell i una aigua tranquil·la, el que suposa que davant la costa es calin embarcacions petites. A tres milles marítimes s’hi troba la instal·lació marítima més propera, Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària, tant si agafa per Pollença o Alcúdia. L’arribada a Platja sa Marina per la darrera localitat citada anteriorment es realitza a través d’una frondosa pineda. Just entre aquests arbres es podrà estacionar de manera gratuïta el vehicle particular. També hi ha la possibilitat d’arribar-hi amb autobús. La parada està a escassos metres de la platja.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters