Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Can Cap de Bou
Alcúdia
Platja d'arena
Can Cap de Bou

Can Cap de Bou està a 4,5 quilòmetres de Port de Pollença. Aquesta platja es localitza al costat de Club Pollentia, a la carretera que fa de frontera artificial entre mar i terra, i a prop s’hi troba s’Albufereta de Pollença (aiguamoll de 150 hectàrees).

Aquest arenal tranquil es caracteritza per la seva gran longitud i extrema estretor. Aquesta morfologia és producte de l’acció erosiva dels corrents marins més l’assot del vent de component nord i nord-est. Aquest darrer element fa que aquest tram de litoral sigui molt visitat per practicant de surf de vela i surfistes buscant aquestes ratxes aèries i la formació d’ones arrissades.

Aquesta platja té trams sorrencs de color plomís amb restes d’alga posidònia i altres de còdols, així com una inexistent pendent, el que obliga el banyista a caminar desenes i desenes de metres per assolir aquest qualificatiu. Aquesta característica es repeteix de cap a cap d’aquesta rada amb fons de sorra, pedra, alga i fang, el que atreu pescadors de canya. A 2,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació marítima més propera, Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària, tant si s’agafa per Alcúdia o Pollença. Abans d’arribar a Club Pollentia s’hi trobarà una esplanada, on es pot estacionar el vehicle particular gratuïtament. També hi ha la possibilitat d’arribar-hi amb autobús. La parada està a 10 metres de la platja.

L’afluència de banyistes locals i turistes, els residents del proper Club Pollentia, és baixa.

Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per raons de seguretat i higiene.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Alcúdia
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Alcúdia

El terme municipal d’Alcúdia s’hi troba al nord-est de Mallorca i registra una densitat de població que supera la mitjana de l’arxipèlag balear (171,4 habitants per quilòmetre quadrat). L’origen del seu topònim deriva de la paraula àrab al kudia ("turó"), encara que Quintus Cecilius Metelus va fundar Pol·lentia després de conquerir Mallorca l’any 123 a.C., convertint-se aquesta ciutat en la capital de l’illa durant aquest període. Des del segle XIV ha estat cap de partida.

El seu paisatge es caracteritza perquè sigui majoritàriament una península envoltada per les dos grans badies del nord-est mallorquí (Pollença i Alcúdia), posseint un extens litoral on s’alternen elevats penya-segats, puntes i illots amb arenys plans i immensos. A la zona interior es distingeixen dues àrees: muntanyosa (sector meridional; Talaia d’Alcúdia, 442 metres d’altitud), així com terres baixes i planes (sector septentrional; concentració d’importants aiguamolls, Albufereta, Albufera d’Alcúdia -Zona d’Especial Protecció per a les Aus- i els estanys Gran i Petit). Aquest entorn privilegiat acull una gran varietat de flora i fauna, delimitant-se àrees rurals d’interès paisatgístic.

A partir de la segona meitat del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats de subsistència a una pràctica residual. Posseeix el segon port comercial d’Illes Balears.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Pol·lentia, la murada medieval (ambdós monuments declarats el 1974 Conjunt historicoartístic), Església de Sant Jaume, Oratori de Santa Anna, Cova de Sant Martí, Ermita de Nostra Senyora de la Victòria, Torre Major.
El municipi té un total de 9 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  2400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters