Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Ferrera
Felanitx
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Ferrera

Cala Ferrera està a 14 quilòmetres de Portocolom i és el resultat d’una ampla entrada de mar entre alts penya-segats, que a 100 metres de distància un altre penya-segat la divideix en dos braços, Cala Serena o Caló de ses Dons i aquesta platja.

Aquest discret areny protegit és un exemple de turisme de masses, ja que l’afluència de banyistes procedent dels hotels limítrofs copa aquest espai.

L’ocupació d’embarcacions fondejades o que ho intenten a les seves aigües perimetrals també és alta. La millor zona per ancorar se situa entre aquesta platja i la pròxima Cala Serena, ja que la sonda marca una profunditat d’entre sis i deu metres, sobre un fons d’arena i alga. El calat entre aquests arenals només es complicarà si bufen vents de component est i sud-est. Als voltants de l’àmplia bocana natural que dóna accés a aquesta porció del litoral felanitxer es localitza l’illot d’es Faralló de Cala Ferrera, registrant-se quatre metres de profunditat entre aquest illot i la costa. A 1,3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

L’accés per carretera a Cala Ferrera és senzill, producte d’una bona senyalització des de s’Horta o Cala d’Or. L’estacionament del vehicle particular tampoc no suposarà major problema, perquè gairebé tots els usuaris d’aquest areny són els hostes dels hotels limítrofs que es dirigeixen a peu fins a la platja. La parada d’autobús més pròxima es localitza a 300 metres de la costa.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lavabos
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No

Evolució estat condicions per al bany

Dijous 6 ag.Divendres 7 ag.Dissabte 8 ag.Diumenge 9 ag.Dilluns 10 ag.Dimarts 11 ag.Dimecres 12 ag.
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters