Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Serena
Caló de ses Dones
Felanitx
Platja d'arena
Cala Serena també coneguda com Caló de ses Dones

Cala Serena o Caló de ses Dones està a 14 quilòmetres de Portocolom. Procedeix d’una ampla entrada de mar entre alts penya-segats, que a 100 metres de distància un altre penya-segat la divideix en dos braços, en aquesta platja i Cala Ferrera.

Aquest areny és petit, tranquil, sense massificació turística, encara que amb una urbanització pròxima denominada igual que aquesta platgeta, el que suposa una afluència mitjana de banyistes, al contrari que la seva veïna Cala Ferrera.

El marge dret de Cala Serena roman impol·lut, sense que l’activitat constructora encara hagi ocupat el seu entorn verge. Un solitari mur impedeix l’accés a qualsevol despistat.
Aquest arenal està envoltat per penya-segats verticals, d’escassa altura i amb multitud de grutes, algunes de les quals permeten albergar un visitant que busqui cert aïllament, així com de la típica pineda mediterrània de litoral.

L’ancoratge d’embarcacions és possible a les seves rodalies marítimes, ja que a l’entrada a Caló de ses Dones es registra una profunditat que oscil·la entre els quatre i els cinc metres, sobre un fons format per sorra i alga. A 1,3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

L’accés per carretera fins a Cala Serena és senzill gràcies a una senyalització viària correcta. El vehicle particular es podrà estacionar a un aparcament gratuït, a 400 metres de la platja. Aquest darrer tram s’efectuarà entre les cases de la urbanització i, finalment, es baixarà per unes escales que condueixen fins aquest areny.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters