Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Mitjana
Felanitx
Platja d'arena
Cala Mitjana

Cala Mitjana està a dos quilòmetres de Cala d’Or. Aquest entrant de mar bell, amb una bocana estreta, es divideix en dos braços, l’esquerra s’endinsa 70 metres en terra ferma fins convertir-se en una caleta rocosa i sense platja, mentre que el dret forada 120 metres de terra ferma per morir a una platja de 20 metres, de fina arena blanca, bonica, tranquil·la, acollidora, entre penya-segats, penyals, pins i arbusts, que maquillen una urbanització, oculta al mar obert i de difícil accés per camins complicats.

Les condicions subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions i per a la pràctica de la pesca submarina. Al braç esquerre es registren una profunditat de nou metres, sobre fons de sorra i roca, i en el dret s’hi troba un fons de sorra, submergit a cinc metres. Els penya-segats de baixa altura i la pineda espessa protegeixen del vent aquest litoral meravellós. A 2,1 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

L’accés per via terrestre es realitza a peu. Aquest fet implica una afluència baixa de banyistes locals i turistes. L’itinerari més senzill, encara que arriscat, parteix des de Cala sa Nau. Es caminarà 20 minuts, serpentejant pel litoral, per un incòmode sender de roques, una caiguda pot ser greu. Una altra possibilitat seria seguir la carretera des de s’Horta fins al cartell indicador cap a Cala Fe. Una vegada allà, s’hi travessarà la finca privada, i d’entrada restringida, que duu directament a Cala Mitjana.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters