Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala sa Nau
Felanitx
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Cala sa Nau

Cala sa Nau està a 13 quilòmetres de Portocolom. Aquesta platja bellíssima és el final d’un meandre de mar, en forma d’essa, que forada 350 metres en pedra calcària, així com la desembocadura al mar d’un deu d’aigua dolça. Ambdós moren en aquest areny petit de blanc gra fi, flanquejat per penya-segats, de tons blancs, vermells i ocres, coronats per pins, savines i arbusts. Algunes construccions pròximes enterboleixen aquest entorn natural.

Les condicions subaquàtiques són excel·lents per al calat d’embarcacions i la pràctica del busseig, ja que existeix un fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres, la qual cosa permet ancorar a prop de la vora. L’ancoratge està obert a vents de l’est i del nord-est. A 2,2 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Portocolom.

L’accés per carretera fins a Cala sa Nau compta amb una senyalització correcta. El vehicle particular s’haurà d’estacionar a un aparcament gratuït, a mig quilòmetre, arribant-hi a aquest arenal per unes escales de pedra. Tot i així, registra una afluència massiva de banyistes locals.

Des de Cala sa Nau es pot arribar-hi a peu fins a Cala Mitjana o es pot visitar la Cova des Moro, petita gruta cavada a la roca calcària amb porta, finestra, xemeneia i dependències. I des de Portocolom es pot arribar-hi a aquesta platja seguint Camí de sa Ronda, que voreja el litoral i va ser usat per la Guàrdia Civil durant la lluita contra el contraban.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  70 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters