Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Brafi
Felanitx
Platja d'arena
Cala Brafi

Cala Brafi està a 2,5 quilòmetres de Portocolom. Aquesta màniga de mar s’introdueix 130 metres terra endins, té una amplada mitjana de 50 metres i finalitza en una platja còmoda i amb un entorn verge. Només hi ha un escar edificat entre un paisatge de penya-segats baixos, pins, llentiscle, ullastres i savines.

Aquest areny del litoral felanitxer s’hi caracteritza per les seves reduïdes dimensions i per estar esquitxat de roques, elements que provoquen qualque problema per estendre la tovallola, per la seva tranquil·litat i perquè es practica el nudisme.

L’ancoratge tan sols és aconsellable per a embarcacions de molt poc calat. La profunditat al seu fons d’arena i alga és variable: set metres en l’entrada, quatre al colze i tres a prop del litoral, on hi ha perill d’embarrancar. El patró haurà de tenir en compte Faralló d’en Fred situat a uns 200 metres de la bocana natural. El calat es complica quan bufen vents de component nord-est/est/sud-est. A 1,6 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Port de Portocolom.

L’accés per via terrestre es realitza a peu. El vehicle particular es podrà estacionar sota els pins, un espai amb una capacitat per a mitja dotzena de cotxes, a 550 metres de distància de Cala Brafi, als afores de la urbanització de Cala Marçal. Durant aquest recorregut es transitarà per camins en males condicions i s’hauran de superar obstacles fins trepitjar aquest arenal barrejat amb roques. Aquests impediments provoquen que l’afluència de turistes a aquesta platja sigui baixa.

Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters