Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala d'en Marçal
Caló d'en Marçal
Felanitx
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala d'en Marçal també coneguda com Caló d'en Marçal

Cala o Caló d’en Marçal està a un quilòmetre de Portocolom, a continuació de la bocana del port homònim. Aquest entrant de mar bell es va eixamplant a mesura que s’aproxima a terra, quedant-se bastant protegit de l’onatge.

Aquest areny espaiós i envoltat per roques d’altura baixa s’estén un centenar de metres pel llit del torrent sec que li dóna vida. Al fons de la cala, els pins alts ofereixen la seva ombra per cobrir-se del sol i comparteixen espai amb la garriga.

Aquesta platja és la més extensa i de més còmode accés de Felanitx. Cala d’en Marçal és un altre exemple de concentració turística sobre una àrea costanera. Aquesta zona de bany sol ser gaudida majoritàriament i de manera habitual pels hostes dels establiments turístics propers.

Les condicions subaquàtiques són aptes per al calat d’embarcacions sobre el fons sorrenc de la part central d’aquesta platja i el rocós amb algues dels laterals. La sonda marca una profunditat de quatre metres a dos hectòmetres de la vora. A 1.3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Portocolom.

L’accés per carretera és senzill, ja sigui des de Portocolom o des de s’Horta, ja que es disposa d’una senyalització viària correcta. El vehicle particular es podrà estacionar en un bon aparcament gratuït, situat a escassos metres d’aquest areny. Aquest fet junt amb els descrits anteriorment fan que Cala d’en Marçal registri un afluència massiva de banyistes, sobretot turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  150 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  120 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters