Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de s'Algar
Cala de s'Algar
Felanitx
Platja de roca
Platja de s'Algar també coneguda com Cala de s'Algar

Platja o Cala de s’Algar està en el vessant oriental de Punta de ses Crestes, península que fa d’escullera natural del Port de Portocolom. S’hi troba situada entre sa Cova Gran i Cova donis Bufador. Al seu torn, és la primera cala propera localitzada fora de la badia del port felanitxer pel seu marge esquerre. I és la darrera platja del terme municipal de Felanitx que fa frontera amb el municipi de Manacor.

L’origen del nom d’aquest arenal procedeix de l’acumulació d’algues que presenta habitualment el seu talús. En un altre temps, el fet d’estar repleta d’espècies vegetals subaquàtiques era benvingut pels agricultors del lloc, ja que les recollien per usar-les com a abonament en els cultius.

Aquest areny de gra fi forma part d’una petita rada i té una particularitat: segons els temporals que s’hi registrin al llarg de l’any, el talús de Platja de s’Algar gaudirà de sorra o no. En l’entorn d’aquesta cala abunda les roques, acompanyades de la resistent mata.

L’accés per carretera fins aquest tram de litoral és senzill. Tan sols n’hi ha prou amb seguir la senyalització viària cap a Portocolom. El vehicle particular es podrà estacionar per els voltants de les roques properes a aquest areny.

Les característiques descrites anteriorment fan que aquesta cala compti amb una afluència baixa de banyistes, sent freqüentada pels pescadors, els veïns de Felanitx i els estiuejants de les rodalies que es desplacen fins aquí per gaudir de la seva aigua neta.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Palma de Mallorca
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Felanitx

El terme municipal de Felanitx s’hi troba al sud-est de Mallorca, sent el quart i el setè municipi en importància per superfície i població, respectivament. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, metàtesi del llatí fenum, “heno”). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar: Serres de Llevant (regió septentrional amb relleus de mitjana alçada: Puig de Sant Salvador, 494 metres d’altitud), Pla (zona occidental, interior, plana i intramuntanyosa) i Marina (àrea oriental, de poca profunditat terra dins, desembocadura de torrents, penya-segats de fins a 30 metres i amb 15 quilòmetres longitudinals de costa).

A partir dels anys setanta del segle XX, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, impulsant el sector serveis (comerç i restauració) i les indústries de transformació fusta, metall i producció de materials per a la construcció). També destaca les activitats agroalimentàries (els seus deliciosos embotits, formatges i vins).
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, els poblats prehistòrics dels Closos de Can Gaià (el recinte de navetes més ben conservat de Mallorca http://www.closos.org) i sa Pleta, Castell de Santueri (un dels tres castells roquers de Mallorca, d’origen islàmic i construït a 423 metres d’altitud), esglésies de l’Immaculada Concepció, Sant Miquel i Mare de Déu del Carme, convents de Sant Agustí i la Providència, Estació enològica, celler cooperatiu es Sindicat. Molí de n’Hereu, Can Tejedor, Santuari de Mare de Déu de Sant Salvador, Torre de cas Saliner o Puig des Molins.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  6 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters