Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Can Pruaga
Cala Son Pruaga, Platja de Can Pruaga
Estellencs
Platja de grava
Cala Can Pruaga també coneguda com Cala Son Pruaga, Platja de Can Pruaga

Cala Can Pruaga, Cala Son Pruaga o Platja de Can Pruaga està a quatre quilòmetres d’Estellencs, situada entre s’Illot i Punta de s’Encletxa, així com sota la vigilància dels miradors d’en Ricard Roca i des Grau, sortints de les muntanyes es Morro (632 metres d’altura) i Puig de s’Esclop (928 metres d’altitud). Aquest conjunt forma part d’Àrea Natural d’Especial Interès de Serra de Tramuntana.

Aquesta platja es localitza en una cala, molt oberta i colpejada constantment per l’onatge. Aquesta ribera de còdols és de dimensions petites i amb aigües de colors molt vius. Aquests elements fan que sigui molt apreciada pels veïns d’Estellencs, encara que no és excessivament apta per al bany, ja que posseeix una costa escarpada.

Aquest tram del litoral occidental de Mallorca s’hi caracteritza per l’altura i verticalitat dels penya-segats, així com per ser zona de desembocadura de torrents. Als voltants de Cala Can Pruaga moren quatre vessaments, Torrent d’en Balaguer o de Cas Xeremier, de Cas Xocolater, de sa Figuera i des Quer.

Les condicions marines i subaquàtiques són mínimament aptes per a l’ancoratge d’una embarcació de reduïdes dimensions i de poc calat, sempre que es faci a la claror del dia i amb bon temps. El navegant haurà de dur a terme aquesta maniobra de manera acurada, ja que haurà de parar atenció a les nombroses roques despreses i parcialment submergides que voregen la costa. La instal·lació marítima més propera és Port d’Andratx.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Estellencs

El terme municipal d’Estellencs es localitza a l’oest de Mallorca i és un dels quatre municipis més petit de la illa. L’origen del seu topònim és desconegut (teoria, derivat de l’arrel mossàrab stilia, formadora de noms germànics de persona).

Una àmplia vall on conflueixen diverses fonts (cal destacar s’Ull de s’Aigua) i torrents (el més important és Torrent Major) que desemboquen al seu port, els últims estreps de Serra de Tramuntana (Puig del Galatzó, 1.027 metres d’altitud; alzinars); una costa aspra, de perfil regular i de sis quilòmetres longitudinals (pineda), i les zones protegides de bancals -marjades- amb oliveres, situades entre el nivell del mar i els 600 metres, que ocupen el 40 per cent del terme, configuren el paisatge estellenquí.

Aquest singular ecosistema té des de l’any 1972 la declaració de Bé d’Interès Cultural, així com 1.164 hectàrees com Àrea Natural d’Especial Interès i 202 hectàrees més com Àrea Rural d’Interès Paisatgístic des del 1991. Font de Can Rava és un dels Punts d’Interès Científic d’Illes Balears pel seu valor zoològic.

Entre els segles XIV i XVII va patir violents atacs pirates. La població es dedica majoritàriament al sector serveis fora d’Estellencs des dels anys seixanta del 1900, relegant l’agricultura, mentre que en el municipi lideren el turisme d’hivern (senderisme) i la construcció.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, torres d’en Tem Alemany, Síquia d’Amunt, es Pont, Església Sant Joan Baptista, Son Fortuny, mirador des Grau, els escars del Port.
El municipi té un total de 2 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters