Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Estellencs
Estellencs
Platja de còdols
Cala Estellencs

Cala Estellencs està a 21 quilòmetres d’Andratx, situada entre Punta Rotja i Cala de Son Pruaga, i sota la vigilància de l’enigmàtic Puig de Galatzó (1.026 metres d’altitud). Als seus voltants es divisen habitatges residencials.

Aquesta bella cala realitza una doble funció, de platja per a banyistes locals, registrant una afluència baixa, i de port petit per a pescadors.

Aquest pessic de mar en Serra de Tramuntana, en forma de u, finalitza a una cala semicircular de còdols i pedres, destacant la seva longitud en proporció amb el seva estretor, on desemboca Torrent de Son Fortuny. Està encaixada entre penya-segats alts i verticals, d’argila vermella, coronats per pins. Si el torrent porta aigua, el visitant podrà donar-se una dutxa d’aigua freda i dolça.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions per estar obertes a vents del sud-oest, oest, nord-oest i nord; tenir a estribord, al costat de Punta Son Serralta, una llosa sobre 30 centímetres d’aigua; trobar-se una pedra a la meitat de la boca; només admetre barques petites i a l’hivern ser impossible encallar les barquetes sobre el talús, ja que els temporals i el torrent ho impedeixen. A 13 milles marines s’hi troba Port d’Andratx.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Des del carrer de la Mar, via localitzada a Estellencs, es recorreran 1,5 quilòmetres per una calçada estreta i de pendent pronunciada fins arribar a aquesta platja amb aparcament. Hi ha la possibilitat d’arribar-hi amb autobús, la parada del qual es localitza a 1,7 quilòmetres de distància.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Estellencs

El terme municipal d’Estellencs es localitza a l’oest de Mallorca i és un dels quatre municipis més petit de la illa. L’origen del seu topònim és desconegut (teoria, derivat de l’arrel mossàrab stilia, formadora de noms germànics de persona).

Una àmplia vall on conflueixen diverses fonts (cal destacar s’Ull de s’Aigua) i torrents (el més important és Torrent Major) que desemboquen al seu port, els últims estreps de Serra de Tramuntana (Puig del Galatzó, 1.027 metres d’altitud; alzinars); una costa aspra, de perfil regular i de sis quilòmetres longitudinals (pineda), i les zones protegides de bancals -marjades- amb oliveres, situades entre el nivell del mar i els 600 metres, que ocupen el 40 per cent del terme, configuren el paisatge estellenquí.

Aquest singular ecosistema té des de l’any 1972 la declaració de Bé d’Interès Cultural, així com 1.164 hectàrees com Àrea Natural d’Especial Interès i 202 hectàrees més com Àrea Rural d’Interès Paisatgístic des del 1991. Font de Can Rava és un dels Punts d’Interès Científic d’Illes Balears pel seu valor zoològic.

Entre els segles XIV i XVII va patir violents atacs pirates. La població es dedica majoritàriament al sector serveis fora d’Estellencs des dels anys seixanta del 1900, relegant l’agricultura, mentre que en el municipi lideren el turisme d’hivern (senderisme) i la construcció.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, torres d’en Tem Alemany, Síquia d’Amunt, es Pont, Església Sant Joan Baptista, Son Fortuny, mirador des Grau, els escars del Port.
El municipi té un total de 2 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters