Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Port de sa Pedra de s'Ase
Banyalbufar
Platja d'arena
Port de sa Pedra de s'Ase

Port de sa Pedra de s’Ase està a tres quilòmetres de Banyalbufar, localitzat entre s’Escull d’en Romaní i Cova des Carbó, així com sota la mirada de Talaia des Verger o Torre de ses Ànimes. El port i l’atalaia estan units per un camí, usat actualment pels excursionistes.

Aquest accident geogràfic és un sortint arrodonit amb un penyal davant denominat sa Pedra de s’Ase. Aquest escull rep aquest nom perquè vist des del mar té dues protuberàncies simètriques que s’assemblen a les orelles d’un ase.

Continuant amb l’explicació dels topònims, la inclusió de la paraula “ànimes” en la denominació de Torre de ses Ànimes fa referència a la construcció d’es Rafal de Planícia, als voltants, on, segons les llegendes i alguna notícia històrica, es produïen aparicions espectrals. Aquests llocs encantats eren batejats tradicionalment com ses Ànimes. Des de aquest bastió de senyals, que es va edificar l’any 1545, i probablement, sigui la construcció d’aquest tipus més antiga de Mallorca, es comunicava amb les seves torres homòlogues alçades entre Sóller i Illa de sa Dragonera.

L’antiguitat dels terrenys de Banyalbufar se situen en els 300 milions d’anys. Una prova d’aquesta longevitat són les restes fòssils de l’era Secundària (Triàsic) trobades per les rodalies de sa Pedra de s’Ase, fauna d’artròpodes, himenòpters i peixos. També s’hi van trobar empremtes d’uns rèptils més arcaics que els dinosaures, espècie coneguda com Chiroterium.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Banyalbufar

El terme municipal de Banyalbufar, l’etimologia del qual prové de l’àrab -significaria "a prop de la mar" -, es localitza a l’oest i nord-oest de Mallorca. Una comunitat andalusí va fundar aquest nucli poblacional durant l’ocupació islàmica de l’illa (segles X-XIII).
El seu paisatge accidentat (Mola de Planícia, 934 metres d’altitud), inscrit en Serra de Tramuntana, s’estructura en tres valls solcades per tres torrents (Can Cura, en Roig i Son Bunyola) i envoltades per penyals, penya-segats, així com per un conjunt de bancals (marjades) costaners i un sistema hidràulic de captació i provisió d’aigua (qanat), construïts entre 200 i 300 metres sobre el nivell de la mar. Alzines, pins, oliveres i garriga poblen aquest territori.

El turisme i la construcció són els motors econòmics del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant les antany predominants activitats agropecuària, pesca i explotació dels recursos forestals. Tot i així, cal destacar l’esforç per reintroduir el cultiu del preat raïm banyalbuferina de malvasia per a l’elaboració d’excel·lents vins blancs secs.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altre, Església de Nativitat de Maria, Baronia de Banyalbufar, molins musulmans d’aigua de Cala Banyalbufar, possessions de Son Bunyola, Planícia i Son Valentí, bancals, sèquies i basses de Ma’jil de Banyalbufar (70 hectàrees situades a 270 metres d’altitud, amb 160 quilòmetres de paret seca, bancals de 3,5 metres d’altura, 18 quilòmetres de canals i 190 estanys), torres de sa Torreta i del Verger o de les Ànimes.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  10 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters