Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Banyalbufar
Banyalbufar
Platja de còdols
Cala Banyalbufar

Cala Banyalbufar està a 17 quilòmetres de Valldemossa, situada entre Punta sa Galera i sa Pedra de s’Ase. Als voltants existeix un nucli residencial i allotjaments turístics
Aquest entrant de mar bellíssim de Serra de Tramuntana, en forma de ve, finalitza en una cala tranquil·la, de la que cal destacar la seva longitud en proporció amb la seva estretor. Macs i graves formen el talús que acollirà els visitants. La lluminositat que desprenen les porcions dels seus penya-segats verticals sense cobrir per pins amollits, doblegats per l’acció eòlica, augmenta per la claror de la seva aigua transparent, que convida al busseig.

Les condicions marines i subaquàtiques hi desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions per la seva exposició a vents de component l’oest, nord-oest i nord que encabrita el mar. Es recomana al navegant que cali a Port des Canonge o a sa Galera, ja que ofereix una major seguretat. Si el patró continua desitjant ancorar davant aquesta platja, disposarà d’un fons de grava i roca, a una profunditat que oscil·la entre tres i cinc metres. A 11,3 milles marines s’hi troba Port de Sóller.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Una vegada a la localitat de Banyalbufar, s’agafarà la calla Major que condueix fins aquesta cala, on es podrà aparcar el vehicle particular gratuïtament. Hi ha la possibilitat d’arribar-hi mitjançant transport públic. La parada d’autobús més propera s’hi troba a mig quilòmetre de distància.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Banyalbufar

El terme municipal de Banyalbufar, l’etimologia del qual prové de l’àrab -significaria "a prop de la mar" -, es localitza a l’oest i nord-oest de Mallorca. Una comunitat andalusí va fundar aquest nucli poblacional durant l’ocupació islàmica de l’illa (segles X-XIII).
El seu paisatge accidentat (Mola de Planícia, 934 metres d’altitud), inscrit en Serra de Tramuntana, s’estructura en tres valls solcades per tres torrents (Can Cura, en Roig i Son Bunyola) i envoltades per penyals, penya-segats, així com per un conjunt de bancals (marjades) costaners i un sistema hidràulic de captació i provisió d’aigua (qanat), construïts entre 200 i 300 metres sobre el nivell de la mar. Alzines, pins, oliveres i garriga poblen aquest territori.

El turisme i la construcció són els motors econòmics del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant les antany predominants activitats agropecuària, pesca i explotació dels recursos forestals. Tot i així, cal destacar l’esforç per reintroduir el cultiu del preat raïm banyalbuferina de malvasia per a l’elaboració d’excel·lents vins blancs secs.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altre, Església de Nativitat de Maria, Baronia de Banyalbufar, molins musulmans d’aigua de Cala Banyalbufar, possessions de Son Bunyola, Planícia i Son Valentí, bancals, sèquies i basses de Ma’jil de Banyalbufar (70 hectàrees situades a 270 metres d’altitud, amb 160 quilòmetres de paret seca, bancals de 3,5 metres d’altura, 18 quilòmetres de canals i 190 estanys), torres de sa Torreta i del Verger o de les Ànimes.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters