Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Punta de sa Galera
Sa Galera
Banyalbufar
Platja de grava
Punta de sa Galera també coneguda com Sa Galera

Punta de sa Galera o sa Galera està a un quilòmetre de Banyalbufar, situat entre ses Escaletes i Punta Grossa, així com sota la mirada de Coll de sa Bastida i Puig de ses Planes (339 metres d’altitud). Aquest conjunt forma part d’Àrea Natural d’Especial Interès de Serra de Tramuntana.

El tram de litoral comprès entre la punta d’es Cavall Bernat i el Port de Banyalbufar es caracteritza per uns penya-segats que superen els tres hectòmetres d’altura i per un litoral abrupte, prominent, amb nombrosos esculls, talús de còdols.

Els terrenys costaners de Banyalbufar tenen escrit en els seus sediments els esdeveniments de les eres Primària (identificable per les làmines grisenques, semblants a la pissarra, corresponents a l’etapa del Paleozoic) i Secundària (identificable pels estrats vermellosos pertanyents al període Triàsic). Aquest fet explica que aquesta part de la superfície de Mallorca sigui de les més antigues d’Illes Balears, uns 300 milions d’anys. Algunes de les seves deformacions es van produir a finals del Paleozoic, moment en què es va constituir el bloc unitari de la Pangea. D’aquesta massa de terra varen sorgir els continents actuals un cop que es va trencar.

Les condicions marines i subaquàtiques de Punta de sa Galera són aptes per a l’ancoratge d’una embarcació, ja que protegeix de l’embat dels vents de la zona. Els navegants d’aquesta regió cerquen preferentment sa Galera, ja que és el lloc on es pot calar amb major facilitat. La instal·lació portuària més propera és Port de Sóller.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Banyalbufar

El terme municipal de Banyalbufar, l’etimologia del qual prové de l’àrab -significaria "a prop de la mar" -, es localitza a l’oest i nord-oest de Mallorca. Una comunitat andalusí va fundar aquest nucli poblacional durant l’ocupació islàmica de l’illa (segles X-XIII).
El seu paisatge accidentat (Mola de Planícia, 934 metres d’altitud), inscrit en Serra de Tramuntana, s’estructura en tres valls solcades per tres torrents (Can Cura, en Roig i Son Bunyola) i envoltades per penyals, penya-segats, així com per un conjunt de bancals (marjades) costaners i un sistema hidràulic de captació i provisió d’aigua (qanat), construïts entre 200 i 300 metres sobre el nivell de la mar. Alzines, pins, oliveres i garriga poblen aquest territori.

El turisme i la construcció són els motors econòmics del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant les antany predominants activitats agropecuària, pesca i explotació dels recursos forestals. Tot i així, cal destacar l’esforç per reintroduir el cultiu del preat raïm banyalbuferina de malvasia per a l’elaboració d’excel·lents vins blancs secs.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altre, Església de Nativitat de Maria, Baronia de Banyalbufar, molins musulmans d’aigua de Cala Banyalbufar, possessions de Son Bunyola, Planícia i Son Valentí, bancals, sèquies i basses de Ma’jil de Banyalbufar (70 hectàrees situades a 270 metres d’altitud, amb 160 quilòmetres de paret seca, bancals de 3,5 metres d’altura, 18 quilòmetres de canals i 190 estanys), torres de sa Torreta i del Verger o de les Ànimes.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters