Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Son Bunyola
Banyalbufar
Platja de grava
Platja de Son Bunyola

Platja de Son Bunyola està a 12 quilòmetres d’Esporles, situat entre sa Cova i Port des Canonge. Rep el seu nom del torrent homònim que desemboca en aquest tram costaner salvatge.

Les diferents tonalitats de còdols i grava contrasten amb l’argila vermellosa, amb empremtes de dinosaures, dels penya-segats en què està encaixada aquesta cala, gairebé verge, de Serra de Tramuntana, només conquerida pels escars dels pescadors. Una pineda frondosa, que punteja el litoral, corona aquestes roques de altura mitjana. Les dimensions reduïdes d’aquesta platja bonica varien segons la força del cabal de Torrent de Son Bunyola i, en menor mesura, de l’ímpetu dels corrents marins.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions davant el seu talús per la seva exposició a un vent del nord que encabrita la mar. Es recomana al navegant que cali a Port des Canonge, ja que és la porció de litoral pertanyent als municipis de Banyalbufar i Estellencs que ofereix una major seguretat, encara que el patró tampoc no s’haurà de fiar en excés d’aquest calador. A 9,2 milles marines s’hi troba Port de Sóller.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins a Port des Canonge. Aquí s’haurà d’aparcar el vehicle particular i es caminarà tres hectòmetres fins arribar a aquest lloc pintoresc, usat antany per al contraban. També existeix un sender en direcció a Banyalbufar.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència baixa de banyistes, només locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Banyalbufar

El terme municipal de Banyalbufar, l’etimologia del qual prové de l’àrab -significaria "a prop de la mar" -, es localitza a l’oest i nord-oest de Mallorca. Una comunitat andalusí va fundar aquest nucli poblacional durant l’ocupació islàmica de l’illa (segles X-XIII).
El seu paisatge accidentat (Mola de Planícia, 934 metres d’altitud), inscrit en Serra de Tramuntana, s’estructura en tres valls solcades per tres torrents (Can Cura, en Roig i Son Bunyola) i envoltades per penyals, penya-segats, així com per un conjunt de bancals (marjades) costaners i un sistema hidràulic de captació i provisió d’aigua (qanat), construïts entre 200 i 300 metres sobre el nivell de la mar. Alzines, pins, oliveres i garriga poblen aquest territori.

El turisme i la construcció són els motors econòmics del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant les antany predominants activitats agropecuària, pesca i explotació dels recursos forestals. Tot i així, cal destacar l’esforç per reintroduir el cultiu del preat raïm banyalbuferina de malvasia per a l’elaboració d’excel·lents vins blancs secs.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altre, Església de Nativitat de Maria, Baronia de Banyalbufar, molins musulmans d’aigua de Cala Banyalbufar, possessions de Son Bunyola, Planícia i Son Valentí, bancals, sèquies i basses de Ma’jil de Banyalbufar (70 hectàrees situades a 270 metres d’altitud, amb 160 quilòmetres de paret seca, bancals de 3,5 metres d’altura, 18 quilòmetres de canals i 190 estanys), torres de sa Torreta i del Verger o de les Ànimes.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  90 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters