Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Port des Canonge
Banyalbufar
Platja de grava
Port des Canonge

Port des Canonge està a 12 quilòmetres d’Esporles. La bellesa del port de Banyalbufar continua intacta, encara que per les rodalies hi hagi una urbanització.

Aquest litoral idíl·lic de Serra de Tramuntana sense cap abric és una cala de còdols i grava gruixuda recoberta d’alga posidònia. Les barquetes dels pescadors ocupen la part posterior d’aquesta platja estreta, deixant poc espai per ajeure-s’hi.

Les condicions marines i subaquàtiques hi desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions per estar obert als forts vents del nord-oest i est. Aquest fet explica que les barquetes s’hi trobin ben amarrades sobre el talús o als escars. En cas contrari, una mar embravida acabaria encastant-les al terraplè posterior, folrat de muntanya baixa i coronat per pins. Si el navegant continua desitjant calar davant aquesta cala, disposarà d’un fons de grava i roca, a una profunditat que oscil·la entre tres i cinc metres. Es recomana realitzar aquesta maniobra durant el dia. A 9,1 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Sóller.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Els sis quilòmetres finals discorreran per una carretera sinuosa (corbes de 180 graus). Als seus voltants es podrà estacionar el vehicle particular gratuïtament. També es pot accedir a peu a través del camí la Volta des General, que uneix Banyalbufar amb Port des Canonge. Existeix un altre recorregut cap a Port de Valldemossa. Les característiques descrites hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Banyalbufar

El terme municipal de Banyalbufar, l’etimologia del qual prové de l’àrab -significaria "a prop de la mar" -, es localitza a l’oest i nord-oest de Mallorca. Una comunitat andalusí va fundar aquest nucli poblacional durant l’ocupació islàmica de l’illa (segles X-XIII).
El seu paisatge accidentat (Mola de Planícia, 934 metres d’altitud), inscrit en Serra de Tramuntana, s’estructura en tres valls solcades per tres torrents (Can Cura, en Roig i Son Bunyola) i envoltades per penyals, penya-segats, així com per un conjunt de bancals (marjades) costaners i un sistema hidràulic de captació i provisió d’aigua (qanat), construïts entre 200 i 300 metres sobre el nivell de la mar. Alzines, pins, oliveres i garriga poblen aquest territori.

El turisme i la construcció són els motors econòmics del municipi des dels anys seixanta del segle XX, desbancant les antany predominants activitats agropecuària, pesca i explotació dels recursos forestals. Tot i així, cal destacar l’esforç per reintroduir el cultiu del preat raïm banyalbuferina de malvasia per a l’elaboració d’excel·lents vins blancs secs.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altre, Església de Nativitat de Maria, Baronia de Banyalbufar, molins musulmans d’aigua de Cala Banyalbufar, possessions de Son Bunyola, Planícia i Son Valentí, bancals, sèquies i basses de Ma’jil de Banyalbufar (70 hectàrees situades a 270 metres d’altitud, amb 160 quilòmetres de paret seca, bancals de 3,5 metres d’altura, 18 quilòmetres de canals i 190 estanys), torres de sa Torreta i del Verger o de les Ànimes.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters