Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló d'en Monjo
Caló des Monjo
Calvià
Platja de roca
Caló d'en Monjo també coneguda com Caló des Monjo

Caló d’en o des Monjo està a tres quilòmetres de Peguera, situada entre sa Llobasa i l’Olla. Aquest tram del litoral fa de frontera natural entre els municipis de Calvià i Andratx.

Aquest entrant de mar verge i en forma de rectangle finalitza en una cala de dimensions diminutes, on desemboca un torrent, i els penya-segats d’altura mitjana envolten aquest tranquil tros de costa. Els pins poblen aquest entorn natural, arribant fins a primera línia de costa, mentre que els macs i la grava componen el substrat del talús de Caló d’en Monjo.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’una embarcació, encara que el navegant haurà d’extremar les precaucions davant de la presència de penyals emergents i un baix en la part interior d’aquesta cala oberta al vent de component sud-est. A la zona més externa d’aquesta màniga es registra un fons de roca i alga, a uns cinc metres de profunditat. A tres milles marines s’hi troba la instal·lació portuària de Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill fins a Cala Fornells seguint la senyalització viària i on el vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament. Des d’aquest lloc començarà un recorregut a peu per una pista ascendent fins arribar a aquest racó bell.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència baixa de banyistes locals i turistes. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Calvià ha declarat aquesta platja com a nudista, ja que s’hi troba apartada de les zones de turisme de massa.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Peguera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  15 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  4 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters