Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Fornells
Calvià
Vigilància baixa
Platja d'arena
Cala Fornells

Cala Fornells està a sis quilòmetres d’Andratx, situada entre sa Punta de na Sardana, on el visitant gaudirà d’unes fantàstiques vistes panoràmiques que inclouen les platges de Peguera i Santa Ponça, així com Illa es Malgrat i el veí es Caló de ses Llises.

Els allotjaments vacacionals, els habitatges residencials i restaurants envolten aquesta platja bella, ocupant la primera línia de costa, també esquitxada per pins. Tot i així, aquest entrant de mar petit finalitza en un areny bell, de gra gruixut i amb aigües cristal·lines, mentre que en el marge dret predomina les roques, i en l’esquerra destaca un solàrium artificial construït per l’hotel limítrof.

Les condicions marítimes i subaquàtiques d’aquesta cala, oberta a vents de l’est, sud-est i sud, són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, encara que es recomana al navegant que realitzi aquesta maniobra en el veí Caló de ses Llises, ja que està més protegit. Tot i així, davant Cala Fornells hi trobarà un fons de sorra i roca, a una profunditat que oscil·la entre quatre i sis metres. El malaguanyat Comte Barcelona, Juan de Borbón, solia calar el seu vaixell Giralda en Cala Fornells. A 2,5 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies d’aquest areny.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Magaluf
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  4 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters