Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Caló de Ses Llises
Calvià
Platja d'arena
Es Caló de Ses Llises

Es Caló de ses Llises està a 5,5 quilòmetres d’Andratx, situada entre Cala Fornells i Peguera Palmira.

Aquest entrant de mar estret finalitza en una cala bella i tranquil·la. Els frondosos pins i la garriga que gairebé toquen una aigua cristal·lina, així com les roques són els trets d’identitat d’es Caló de ses Llises. La grava i els macs componen un talús envoltat de penya-segats d’uns 10 metres d’altura, sobre els quals es divisen habitatges residencials.
Aquesta platja, oberta als vents de l’est i del sud-est, presenta unes condicions marines i subaquàtiques aptes per a l’ancoratge d’embarcacions que tinguin una eslora màxima de cinc metres, producte de la falta d’espai i calat. A més a més, al mig d’aquesta màniga emergeix un penyal que els banyistes usen com a trampolí. Els vaixells de major mida hauran d’ancorar a tres hectòmetres de la vorera, on es registra una profunditat que oscil·la entre els tres i els quatre metres fins tocar un fons d’arena i roca. A 2,5 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants, sota l’ombra d’uns pins y al costat d’un bloc d’apartaments. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura molt a prop de Cala Fornells i des d’aquí s’arribarà a Caló de ses Llises caminant.
Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Peguera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  10 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  5 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters