Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja Palmira
Peguera Palmira, Platja des Pouet
Calvià
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja Palmira també coneguda com Peguera Palmira, Platja des Pouet

Platja Palmira, Peguera Palmira o Platja des Pouet és la major de les tres platges, juntament amb Peguera Torà i Peguera Romana, que componen el conjunt de Peguera. Està a set quilòmetres d’Andratx, situada entre es Caló de ses Llises i Punta des Carabiners. I rep el seu topònim ‘Peguera’ del forn usat antigament per extreure la resina derivada dels pins i ‘Palmira’ del nom de l’única casa construïda a finals del segle XX sobre l’extint sistema dunar.

Aquest litoral és el resultat de la intervenció humana. Es varen eliminar dues esculleres que dividien la platja i es van reintroduir tones de fina sorra blanca per aconseguir l’arenal excel·lent i enorme que es pot gaudir actualment.

Un passeig amb palmeres recorre aquest lloc dedicat al turisme de masses i, a la vegada, serveix de barrera entre els allotjaments vacacionals, els restaurants, els habitatges residencials i el talús.

La seva absoluta exposició als vents del sud-est, sud i sud-oest aconsella al navegant l’ancoratge de la seva embarcació durant el dia, sobre fons d’arena, a una profunditat que oscil·la entre tres i cinc metres. A 2,1 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels carrers adjacents de la urbanització pròxima a la platja. L’avinguda de Peguera condueix fins aquest areny. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies d’aquesta platja.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Peguera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  600 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters