Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Torà
Peguera Torà
Calvià
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Torà també coneguda com Peguera Torà

Platja de Torà o Peguera Torà està a set quilòmetres d’Andratx, situada entre Illetes de Torà, sa Puntassa (promontori de separació) i Platja des Morts. Desemboca al seu líquid element Torrent o Riuetó de sa Coma. Rep el nom de ‘Peguera’ per l’antic forn usat per extreure la resina derivada dels pins i el topònim de ‘Tora’, de procedència hebrea (la Torah és la llei) es deu a la denominació de l’antiga possessió en la qual avui s’hi troben els apartaments i els hotels que envolten aquesta platja.

Aquest arenal es caracteritza per tenir unes dimensions considerables, un talús de sorra, una exposició al vent de component sud-oest, una aigua tranquil·la, una pendent suau, així com per ser urbana i per conservar alguns pins.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquesta platja, oberta als vents del segon i tercer quadrants, són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions. El navegant podrà calar davant la vorera, sobre un fons marí de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els quatre metres. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic Santa Ponça i s’hi troba a dues milles marines.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar utilitzant el transport públic, aturant-se l’autobús per les rodalies.
Les característiques descrites anteriorment hi expliquen que registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Peguera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  500 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters