Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja La Romana
Peguera Romana, Platja dels Morts
Calvià
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja La Romana també coneguda com Peguera Romana, Platja dels Morts

Platja La Romana, Peguera Romana o Platja dels Morts és la menor de les tres platges, juntament amb Peguera Palmira i Peguera Torà, que componen el conjunt de Peguera. Està a set quilòmetres d’Andratx, situada entre Peguera Torà i sa Punta des Gats. Rep el seu topònim ‘Peguera’ del forn que antigament s’usava per extreure la resina derivada del pi, ‘La Romana’ de la possessió homònima que va donar lloc a aquest nucli turístic, i ‘dels Morts’ de les tombes prehistòriques trobades per les rodalies.

Xalets, hotels i altres serveis destinats al turisme de masses ocupen la part posterior d’aquesta costa, parcialment camuflats per pins i alguna savina que arriben fins a la vorera.

Una blanca arena fina compon el talús i el fons marí de Platja des Mort. Recorrent la seva costa cap a l’est i superant un entrant rocós s’hi trobarà una caleta pètria, una opció tranquil·la a la bulliciosa Peguera Romana.

La seva exposició als vents del sud-est, sud i sud-oest aconsella al navegant l’ancoratge de la seva embarcació durant el dia sobre aquest fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre tres i cinc metres. A 1,9 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins a Peguera Toràs, des d’on un passeig condueix a Platja La Romana. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels seus voltants. Es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies d’aquest talús.

Aquestes característiques hi expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Peguera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters