Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja Monte de Oro
Calvià
Platja de grava
Platja Monte de Oro

Platja Monte de Oro està a vuit quilòmetres de Calvià, situada entre sa Punta des Gats i Punta des Castellot, i juntament amb Cala Blanca també se’ls coneixen com Costa de la Calma, el nom homònim de la urbanització que les envolta.

Aquest diminut racó del litoral calvianer forma part d’un entrant de mar. El talús té poca sorra, que sol estar recoberta de restes d’alga posidònia, mentre que uns penya-segats de mitjana altura flanquegen aquesta platja. En els seus marges i al seu voltant s’han construït establiments vacacionals.

Les dimensions reduïdes de Platja Monte de Oro, exposada a vents de component oest i sud-oest, deixen poc espai per a l’ancoratge d’una embarcació. De totes maneres, s’avisa el navegant que es registra un calat que oscil·la entre els dos i els quatre metres fins un fons de sorra i alga. A 0,3 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.
L’accés per carretera és senzill fins a Santa Ponça seguint la senyalització viària. Una vegada en aquest nucli turístic s’ha de cercar el carrer de les Palmeres, que condueix directament a aquesta porció de costa. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels seus voltants. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies d’aquesta platja.

Aquestes característiques hi expliquen una afluència baixa de banyistes, en seu gairebé totalitat locals.

Per la seva proximitat, el visitant es podrà apropar a contemplar es Castellot, torre de defensa construïda durant el segle XVIII, així com la vila romana sa Mesquida.

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  15 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  4 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters