Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Blanca
Es Castellot
Calvià
Platja d'arena
Cala Blanca també coneguda com Es Castellot

Cala Blanca o es Castellot està a vuit quilòmetres de Calvià, situada entre sa Punta des Gats i Punta des Castellot, i juntament amb Platja Monte de Oro també se’ls coneixen com Costa de la Cama, el nom de la urbanització que les envolta.

Aquesta platja rep el nom d’es Castellot perquè s’hi troba molt pròxima a la torre-atalaia homònima. Aquesta imposant fortificació de defensa es va construir el segle XVIII de pedra marès (una roca gres molt usada i apreciada a Illes Balears durant centenars d’anys). Es conserven dos canons a la seva coberta. D’aquest edifici militar tan sols es podrà veure la façana exterior, ja que és de propietat privada i han prohibit la visita.
Aquest entrant de mar finalitza en una platja, el talús de la qual es compon de macs i grava i els seus marges són roques de baixa altura, sobre les que s’han aixecat enormes establiments vacacionals.

La presència de baixos desaconsella l’ancoratge d’embarcacions davant la seva costa. A 0,2 milles marines s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill fins a Santa Ponça seguint la senyalització viària. A continuació, s’haurà de cercar la intersecció entre els carrers de Ramon de Moncada i d’Huguet des Far. Aquí trobaran unes escales que descendeixen durant un hectòmetre fins aquest talús de pedres.

El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament als carrers dels voltants. També es pot optar pel transport públic. La parada d’autobús més pròxima dista 100 metres.

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters