Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Santa Ponça
Calvià
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Santa Ponça

Platja de Santa Ponça està a set quilòmetres de Calvià, situada entre Punta des Castellot i Caló d’en Pellicer, formant una badia de gran mida.

En aquest litoral es va iniciar la conquesta cristiana de Mallorca per la corona catalanoaragonesa per arrabassar-se-la als musulmans almohades. El 10 de setembre de 1229 va desembarcar aquí el rei Jaume I i 20.000 soldats de 143 naus. L’any 1929 es va erigir una creu gegantina a la punta oriental que tanca aquesta rada, i dóna accés al Club Nàutic Santa Ponça, per commemorar el 700 aniversari d’aquest fet.

Els habitatges residencials, els allotjaments vacacionals i altres serveis destinats al turisme de masses formen el paisatge urbà d’aquest enorme arenal, convertint-lo en un dels principals nuclis turístics calvianers. També rep una afluència massiva de banyistes locals, que freqüenten el pinar de la part posterior d’aquesta platja.

Les seves condicions marines i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’una embarcació, excepte quan bufen vents del sud, sud-est i est, situació en què s’aconsella el navegant que cali en el proper i protegit Caló d’en Pellicer, amb fons d’arena i alga, a una profunditat que oscil·la entre dos i quatre metres. Davant la vorera i gairebé al mig de la cala existeix un baix que està senyalitzat.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels seus voltants. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Santa Ponça
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters