Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló d'en Pellicer
Calvià
Vigilància baixa
Platja d'arena
Caló d'en Pellicer

Caló d’en Pellicer està a set quilòmetres de Calvià, situada entre Platja de Santa Ponça i el veí Club Nàutic Santa Ponça.

Aquest entrant de mar en forma de rectangle finalitza en una cala de dimensions reduïdes, destacant la desproporció entre la seva petita amplada i la seva llarga profunditat d’aquest arenal de gra fi i coloració daurada. Els marges que encaixonen aquesta platja són roques de baixa altura, la primera línia de la qual esta coberta de pins i de tamarells que camuflen els habitatges residencials que s’han construït al seu voltant.
Les condicions marines i subaquàtiques d’aquest tram costaner, exposat a vents de l’est, són les millors de la cala de Santa Ponça per a l’ancoratge d’una embarcació. Pel fet de ser una màniga de mar queda protegida de les masses d’aire del sud, sud-est i est que fuetegen Platja de Santa Ponça. A Caló d’en Pellicer es registren un fons d’arena i alga a una profunditat que oscil·la entre els dos i els quatre metres.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Una vegada en el nucli turístic de Santa Ponça, es prendrà l’avinguda de Rei Jaume I que porta directe a aquest arenal. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels seus voltants. També es pot optar pel transport públic. La parada de l’autobús s’hi troba just al davant d’una dels tres accessos per als vianants pavimentats.

Les característiques descrites hi expliquen que els veïns d’aquesta zona turística siguin els seus usuaris habituals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Santa Ponça
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca


 • Dutxes
 • Lloguers
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters