Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'es Toro
Platja es Toro, El Toro, Racó de sa Fragata
Calvià
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja d'es Toro també coneguda com Platja es Toro, El Toro, Racó de sa Fragata

El Toro o Racó de sa Fragata està al costat de Port Adriano i a set quilòmetres de Santa Ponça. El seu topònim prové de la paraula àrab “porta” i el pren prestat del proper Illot del Toro, penyal que servia de punt d’accés a la badia de Medina Mayurqa per als musulmans, l’actual Palma, que varen dominar Mallorca fins al primer terç del segle XIII.

La cala formada entre Punta Prima i sa Punta des Carragador acull una única platja, El Toro, un arenal de fi gra daurat. A la seva part posterior s’aixeca un alt i vertical mur natural, de to vermellós producte de l’alt contingut en rovell de ferro en el seu substrat, que anomena la veïna Cala de Penyes Rotges. Sobre aquests penya-segats s’ha alçat una urbanització. Aquest fet explica que s’hi registri una afluència massiva dels veïns de la zona.

El fet que aquesta platja, protegida del vent de component sud, s’hi trobi al costat de la bocana de Port Adriano fa que sigui inhabitual l’ancoratge d’embarcacions als seus voltants. Tot i així, el navegant ha de saber que les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per al calat sobre fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre tres i cinc metres.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels seus voltants. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura per les rodalies d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Santa Ponça
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  250 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters