Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Portals Vells I
Portals Vells I, Sa Caleta des Portals Vells
Calvià
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Portals Vells I també coneguda com Portals Vells I, Sa Caleta des Portals Vells

Portals Vells I o sa Caleta des Portals Vells està a nou quilòmetres de Magaluf, component de Cala Portals Vells, entrant de mar, entre les puntes des Xisclet i s’Estaca, que es divideix en diversos braços que finalitzen en aquest arenal, sa Platgeta, Platja del Mago i Platja del Rei.

Una pineda frondosa envolta aquesta bella platja. Aquesta massa forestal s’estén entre Cap de Cala Figuera i Refaubetx, que al costat d’Illot del Toro i Illes es Malgrat, formen part del catàleg d’Àrees Naturals d’Especial Interès aprovat pel Parlament de les Illes Balears i de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus de la Unió Europea.
Les condicions per fondejar embarcacions i per practicar busseig de superfície són excel·lents. Aquesta platja, oberta a vents de l’est i del sud-est, té un fons de sorra i alga a cinc metres profunditat. Sa Caleta s’hi troba molt a prop de Club Nàutic Portals Vells.
L’accés per carretera és senzill fins a sa Platgeta des Portals Vells seguint la senyalització viària. A la seva part posterior es podrà estacionar el vehicle particular gratuïtament. Des d’aquí s’arribarà a sa Caleta caminant un tram de dos hectòmetres. Tot i així, una vegada a sa Platgeta s’hauria de visitar Cova de la Mare de Déu, antiga pedrera de marès. Els blocs de pedra extrets d’aquesta pedrera durant els segles XIV i XV van servir per construir la catedral de Palma i l’església de Santa Eulàlia.
Les característiques descrites hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Magaluf
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters