Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Portals Vells II
Portals Vells II, Platja del Mago
Calvià
Platja nudista
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Portals Vells II també coneguda com Portals Vells II, Platja del Mago

Portals Vells II o Platja del Mago està a vuit quilòmetres de Magaluf i forma part de Cala Portals Vells, entrant de mar entre les puntes des Xisclet i s’Estaca, que es divideix a diversos braços que finalitzen en aquest arenal, sa Caleta, sa Platgeta i Platja del Rei.
El topònim d’El Mago s’utilitza des de 1967, any en què es va rodar a la seva costa la pel·lícula homònima protagonitzada per Anthony Quinn i Michael Caine. Sobre el seu talús encara queden restes del decorat, les quals separen les dues platgetes que componen aquest areny. Inicialment aquest film s’havia de filmar a Grècia, però el cop d’estat de “els coronels” va trastocar els plans, la qual cosa va suposar l’elecció de Mallorca com el seu plató.

Platja del Mago també és molt coneguda per ser la primera platja que va ser declarada oficialment com a nudista en el municipi de Calvià, categoria compartida amb les cales s’Olla i Bella Dona. Aquest fet implica una afluència baixa de banyistes locals.
Una aigua cristal·lina i tranquil·la banya aquest petit i bell arenal de fi gra blanc, la qual cosa anuncia unes condicions marines i subaquàtiques excel·lents per a l’ancoratge d’embarcacions. Aquest areny, obert a vents de l’est i del sud-est, té un fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre els quatre i els cinc metres. Aquesta platja s’hi troba molt a prop de Club Nàutic Portals Vells.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Per les rodalies es podrà estacionar el vehicle particular gratuïtament.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Magaluf
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  5 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters