Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de sa Bella Dona
Cala Bella Dona, Caló de sa Nostra Dama, Caló de sa Dona Morta, Caló des Suro, Caló de ses Paparres
Calvià
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de sa Bella Dona també coneguda com Cala Bella Dona, Caló de sa Nostra Dama, Caló de sa Dona Morta, Caló des Suro, Caló de ses Paparres

Platja de sa Bella Dona, coneguda com a Cala Bella Dona, Caló de sa Nostra Dama, Caló de sa Dona Morta, Caló des Suro o Caló de ses Paparres, està a 8 quilòmetres de Magaluf, situada entre Ca l’Aixada i Cala Falcó. Davant de la seva costa es divisa s’Illot del Sec, les aigües del qual acull un dels pecis més importants de Mallorca, un vaixell grec.

Aquesta entrant de mar en forma de rectangle finalitza en un arenal tranquil, bell i de fi gra blanc, on mor un torrent. Els pins i la garriga inunden aquest litoral verge que gairebé toquen una aigua transparent que convida al bany i al busseig.

Aquesta platja va ser declarada l’any 1986 com a nudista per l’Ajuntament de Calvià, la qual cosa explica que només sigui freqüentada per banyistes locals.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquest areny, obert als vents del sud i sud-est, són òptimes per calar embarcacions. A l’entrada de la cala s’hi trobarà un fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres. A babord, en un petit entrant, hi ha unes escales i un antic embarcador per on pot prendre terra. A 0,7 milles marines s’hi troba Club Nàutic Portals Vells.

L’accés per terra és senzill seguint la senyalització viària. Una vegada en la urbanització Sol de Mallorca haurà de prendre l’avinguda Balear que condueix a les escales que descendeixen fins aquesta cala. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels seus voltants.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Magaluf
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters