Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Falcó
Calvià
Platja d'arena
Cala Falcó

Cala Falcó està a 6,5 quilòmetres de Magaluf, situada entre Platja de sa Bella Dona i Cap des Falcó. A mitja milla marina del litoral es divisa s’Illot del Sec, que les seves aigües a 1,5 quilòmetres cap a l’est acullen a 30 metres de profunditat un dels pecis més importants de Mallorca, un vaixell grec.

Aquest entrant de mar en forma de rectangle finalitza en una caleta tancada de sorra i algues. Uns penya-segats rocosos de mitjana altura la flanquegen. Pinedes i garriga envolten aquest bell lloc i estenen les seves branques fins a una aigua que convida al bany, deixant només espai en la part davantera per tombar-se al sol. Els banyistes locals són els seus assidus usuaris i valoren molt aquest arenal per la seva tranquil·litat, el bon ambient i la curta distància a recórrer partint des de Magaluf o Palma.

Les condicions marines i subaquàtiques d’aquesta platja tranquil·la, exposada a vent del sud, són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions davant aquest talús o al costat de Cap des Falcó. Aquest litoral presenta un fons d’arena i alga, a una profunditat que varia des dels quatre metres a un hectòmetre i mig de la vorera fins als tres metres a un hectòmetre de la costa. A una milla marina s’hi troba Club Nàutic Santa Ponça.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins a Cap des Falcó, passant per Cala Vinyes. Des d’aquí se salvarà un desnivell de 250 metres fins a aquesta cala mitjançant unes escales costerudes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Magaluf
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters