Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Vinyes
Calvià
Platja d'arena
Cala Vinyes

Cala Vinyes està a set quilòmetres de Calvià, situada entre Cap des Falcó i Magaluf. Des d’aquesta platja fins a Buguenvil·lia es concentra uns dels trams de la badia de Palma més especialitzats en el turisme de masses.

Els nuclis residencials, els allotjaments vacacionals i altres serveis destinats al lleure componen el paisatge proper a aquesta costa predominantment de sorra.

Un entrant de mar en forma de rectangle finalitza en dues platges que formen aquest areny de gra fi i color daurat. Un petit passeig uneix ambdues parts de Cala Vinyes, en el que s’ha duit a terme una sembra de multitud de palmeres perquè serveixin d’empara a la gran quantitat de banyistes turistes i locals que visiten aquest lloc.

Les condicions marítimes i subaquàtiques d’aquesta costa, oberta a vents de component est i sud-est, són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions amb una eslora inferior als 12 metres. El millor lloc per calar se situa a l’entrada de la bocana, on s’hi trobarà un fons d’arena a una profunditat que oscil·la entre els tres i els sis metres. El navegant ha de saber que a babord es divisarà un petit embarcador. A 2,3 milles marines s’hi troba Club Nàutic Portals Vells.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària per un asfalt sinuós. El vehicle particular es podrà estacionar per les rodalies d’aquesta platja de manera gratuïta. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura a prop d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Magaluf
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters