Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Magaluf
Calvià
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Magaluf

Platja de Magaluf està a set quilòmetres de Calvià, situat entre Cala Vinyes i Punta de sa Torre Nova o sa Porrassa.

Els allotjaments de vacacions, locals nocturns i altres serveis destinats al turisme de masses formen el paisatge urbà d’aquest arenal, convertint-lo en un dels principals nuclis turístics calvianers. També rep una afluència massiva de banyistes locals.
Aquesta gairebé quilomètrica platja, les dimensions actuals de la qual són producte d’una regeneració artificial, posseeix una arena fina i blanca. Originàriament, aquest paisatge era una zona pantanosa i d’aigües insalubres, usat per delinqüents i contrabandistes per amagar-se ells i els seus botins de l’imperi de la llei. A mitja milla marina de la costa es divisa Illot de sa Porrassa, que va servir de refugi a la flota del rei Jaume I abans de desembarcar en Santa Ponça l’any 1229.

La zona nord d’aquesta rada oberta als vents de l’est i del sud-est permet l’ancoratge d’embarcacions sobre fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre dos i a cinc metres. Illot de sa Porrassa protegeix una mica si bufa vent de l’est, encara que hi ha un banc de roques pel nord-oest, en el rumb de Palmanova a Magaluf. A 1,6 milles marítimes s’hi troba Club Nàutic Palmanova.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels carrers propers al nucli turístic. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura pels voltants d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Palmanova
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1600 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters