Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Palmanova
Cala Blanca
Calvià
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja de Palmanova també coneguda com Cala Blanca

Platja de Palmanova o Cala Blanca està a set quilòmetres de Calvià, situada entre Punta Nadala i es Carregador. Aquest arenal forma part del conjunt de tres platges –aquest litoral, Son Maties i es Carregador- que agrupa la urbanització Palmanova, antics terrenys de la possessió de ses Planes que va donar peu a la construcció l’any 1934 de la primera zona residencial d’aquest municipi.

Els allotjaments de vacacions, locals nocturns i altres serveis destinats al turisme de masses formen el paisatge urbà d’aquest areny, convertint-lo en un dels principals nuclis turístics calvianers. També rep una afluència massiva de banyistes locals.

Aquesta platja té una extensió de mig quilòmetre i ha necessitat una regeneració artificial per aconseguir l’aspecte actual d’arena fina i blanca, així com les seves dimensions, ja que els corrents marins provoquen modificacions en el seu litoral segons l’època de l’any.

La millor zona per a l’ancoratge d’una embarcació en aquest arenal es localitza als voltants de Punta Nadala, oberta als vents de component nord-est i est, on s’hi trobarà un fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els tres i els cinc metres de profunditat. A mitja milla marina de distància s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Santa Ponça.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels carrers pròxims al nucli turístic. També es pot optar pel transport públic. L’autobús s’atura a prop d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Palmanova
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1000 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters