Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja des Carregador
Platja de Morocco, Porto Novo
Calvià
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja des Carregador també coneguda com Platja de Morocco, Porto Novo

Platja de Morocco -topònim referent al nom del primer hotel construït en aquest tram de costa-, es Carregador, Platja des Carregador o de Porto Novo és a set quilòmetres de Calvià, situada entre Punta des Marroig (sortint escarpat, on s’ha instal·lat un jardí modern amb plantes autòctones i un mirador amb excel·lents vistes panoràmiques) i Club Nàutic Porto Novo o Palmanova (80 amarratges; la seva costa té una altura escassa i és rocosa), sent una zona molt urbanitzada, amb nombrosos blocs d’apartaments i hotels.

Aquesta arenal es caracteritza per tenir unes dimensions grans, un talús de fina sorra blanca, producte d’una aportació artificial, unes aigües tranquil·les, una exposició al vent de component est, una pendent suau, així com per estar circumval·lada per un passeig ampli, replet de terrasses, i per ser urbana.

Aquest tram de litoral, junt amb Platja de na Nadala o Cala Blanca i Platja de Son Maties, formen el conjunt de Platges de Palmanova, que s’hi troben obertes a l’est i a les quals una embarcació pot fondejar sobre un fons de sorra, a una profunditat que oscil·la entre els dos i els quatre metres.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i les desviacions. El vehicle particular es podrà estacionar de pels carrers pròxims al seu nucli turístic. També s’hi pot arribar usant el transport públic. La parada d’autobús més propera s’hi troba per les seves rodalies.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència alta de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Palmanova
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Calvià

El terme municipal de Calvià es localitza al sud-oest de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població. L’origen del seu topònim és incert (hipòtesi, procedent del patronímic llatí calvianum).

El seu paisatge s’articula entre Marina de Cap de Cala Figuera (extensa zona plana i àrida), una part central (àrea de turons i valls més o menys obertes), un sector septentrional muntanyós (Serra de Tramuntana, Puig des Galatzó: 1.027 metres d’altitud; conservació d’alzinars) i una costa de 54 quilòmetres composta per penya-segats, illots, cales i arenals. Aquesta diversitat litoral ha suposat assolir la declaració internacional com a Zona d’Especial Protecció per a l’Avifauna, així com ser una de les principals regions europees de turisme de masses.

La conquesta de Mallorca islàmica es va iniciar el 10 de setembre de 1229 en Santa Ponça amb el desembarcament del rei cristià Jaume I d’Aragó i les seves tropes. Calvià va sofrir en els segles XVI i XVII atacs sarraïns, construint un sistema defensiu de torres, i bandolerisme, respectivament. Entre 1860 i 1950 es va registrar una despoblació producte d’un gran fluix migratori cap a Palma, Cuba, Argentina, l’Uruguai, Veneçuela i Algèria. En els anys seixanta va esclatar el boom turístic, provocant la transformació demogràfica, econòmica i social més important de Mallorca durant la segona meitat del segle XX.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Talaiot de Son Miralles, vila romana sa Mesquida, Capella de la Pedra Sagrada, Torre des Moro, Oratori de Portals Nous, Castell de Bendinat, església parroquial de Sant Joan Baptista, Molí des Castellet.
El municipi té un total de 28 platges.
 • Habitants: 46564
 • Extensió: 145.00 km2
 • Densitat: 321.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  600 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters